Estats Units

Un tribunal restaura la prohibició de l’avortament a l’estat de Kentucky

La mesura ha tingut lloc després que un jutge nord-americà bloquegés el mes de juny passat les lleis que regeixen aquesta pràctica a la regió i que suposen la seva prohibició en la seva pràctica totalitat

Un tribunal restaura la prohibició de l’avortament a l’estat de Kentucky

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un tribunal d’apel·lacions dels Estats Units ha restaurat temporalment les lleis que prohibeixen l’avortament a l’estat de Kentucky i donen la raó al fiscal Daniel Cameron, que ha aplaudit la mesura i ha insistit que continuarà treballant per «defensar la constitucionalitat d’aquestes garanties per a les dones i els nens no nats».

La mesura ha tingut lloc després que un jutge nord-americà bloquegés el mes de juny passat les lleis que regeixen aquesta pràctica a la regió i que suposen la seva prohibició en la seva pràctica totalitat llevat que la vida de la mare corri un greu perill.

La implementació d’aquestes lleis es va produir després que el Tribunal Suprem del país revoqués el dret constitucional a l’avortament després d’anul·lar la sentència de Roe contra Wade, que establia jurisprudència i reconeixia el dret de les dones a l’avortament sense restriccions durant el primer trimestre de l’embaràs, un precedent legal que s’utilitza des del 1973.

Notícies relacionades

«Aprecio la decisió del tribunal, que permet que les lleis provida de Kentucky entrin en vigor», ha manifestat Cameron, republicà, en el seu compte de Twitter. L’ordre ha tirat endavant en resposta a una demanda que buscava tirar per terra, precisament, aquestes legislacions, segons informacions de la cadena de televisió CNN.

Anteriorment, la cort, així com el Tribunal Suprem, han rebutjat així revertir aquestes lleis, una de les quals fixa com a data límit les sis setmanes d’embaràs per poder practicar avortaments.