Centenars de turistes evacuats de l’illa grega de Lesbos per un incendi

Centenars de turistes evacuats de l’illa grega de Lesbos per un incendi

Efe / Manolis Lagoutaris

1
Es llegeix en minuts

Centenars de turistes i residents han sigut evacuats aquest dissabte d’un complex turístic de l’illa grega de Lesbos per un incendi forestal que també ha destruït vivendes al poble costaner de Vatera.

Els incendis van causar espessos núvols de fum mentre les flames cremaven a pocs metres de les cases, obligant la gent a fugir mentre d’altres intentaven protegir les seves vivendes.

Grècia s’enfrontava dissabte a la primera jornada d’una onada de calor que hauria de durar 10 dies. Les temperatures podrien arribar als 42 ºC en algunes regions.

L’incendi de Lesbos s’ha declarat a les 10 del matí hora local (una menys a la Península) d’aquest dissabte i està cremant en dos fronts: un que va cap al poble de Vrisa i un altre dins Vatera.

La policia ha informat que 450 persones han sigut evacuades de 2 hotels i 92 cases de Vatera.

La guàrdia costanera grega ha dit abans que havia evacuat 9 persones, entre les quals 5 estrangers, d’una platja de Vatera.

Notícies relacionades

Els bombers han desplegat a més 7 avions d’extinció i 1 helicòpter per lluitar contra les flames.

D’altra banda, els bombers continuaven lluitant dissabte per tercer dia contra un incendi forestal en un altre punt de Grècia, el parc nacional de Dadia, conegut per la seva colònia de voltors negres i situat a la regió nord-oriental d’Evros.