Commoció al país nipó

¿Qui és l’autor dels trets que han acabat amb la vida de l’ex primer ministre del Japó Shinzo Abe?

El detingut per l’atac al dirigent durant un acte electoral és un exmembre de l’Exèrcit japonès

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia japonesa ha identificat i detingut Yamagami Tetsuya, un home aturat de 41 anys i exmembre de les Forces Marítimes d’Autodefensa (Exèrcit nipó), com el pressumpte agressor que ha disparat a l’ex primer ministre japonès Shinzo Abe, que ha mort poc després d’ingressar en parada cardiorespiratòria en un centre sanitari de la ciutat de Nara (a l’oest del país).

En el moment de la detenció, Tetsuya sostenia l’arma amb la qual presumptament ha disparat en dues ocasions a l’exmandatari nipó. Segons fonts del Ministeri de Defensa japonès, el presumpte agressor va treballar en la branca naval de les Forces d’Autodefensa, encarregades de la defensa de l’arxipèlag, durant tres anys, fins al 2005.

L’exmandatari nipó ha rebut aquest divendres trets d’escopeta per l’esquena mentre oferia un discurs de campanya al carrer, a prop d’una estació de tren a la ciutat de Nara, segons ha informat la policia local, que ha detingut Tetsuya com a pressumpte autor de l’atac.

Acte electoral

Notícies relacionades

El líder conservador estava en un acte de campanya per a les eleccions parcials a la Cambra Alta de la Dieta (Parlament del Japó) que se celebren aquest diumenge, en què el Partit Liberal Democràtic (PLD) d’Abe i de l’actual primer ministre, Fumio Kishida, espera revalidar la seva àmplia majoria.

Els mítings electorals solen celebrar-se al Japó en ple carrer i amb escasses mesures de seguretat, a causa del baix índex de criminalitat i d’atacs amb armes de foc propis del país asiàtic.

Temes:

Atemptat Japó