Polèmica als EUA

Biden diu que és un «dia trist» per al país

El líder de la Casa Blanca demana el vot per als congressistes que defensin el dret a l’avortament en les imminents eleccions de mig mandat

Biden diu que és un «dia trist» per al país

Alex Edelman / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la seva primera reacció després de la decisió del Tribunal Suprem, el president dels EUA, Joe Biden, ha criticat durament la més alta instància judicial nord-americana. «És un dia trist per al tribunal i el país», ha declarat en una intervenció pronunciada a la Casa Blanca després de fer-se pública la notícia.

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, la decisió judicial fa que el país vagi un segle i mig enrere, mentre ha promès continuar la lluita en favor dels drets reproductius de les dones. I ha aprofitat l’ocasió per demanar el vot, en les pròximes eleccions de mig mandat per als aspirants a congressista que recolzin el dret de les dones a decidir. «Aquesta tardor, Roe és a les paperetes; les llibertats personals són a les paperetes», ha afirmat el líder de la Casa Blanca amb referència al cas Roe contra Wade, que va permetre considerar com a legal la interrupció de l’embaràs en l’àmbit federal als EUA.

El dirigent ha comminat amb especial èmfasi els manifestants que els pròxims dies protestin contra la resolució judicial a fer-ho de forma pacífica.