Mesura polèmica

El príncep Carles critica el pla del govern britànic d’enviar migrants a Ruanda

Segons ‘The Times’, el fill d’Isabel II va qualificar d’«espantosa» la decisió del govern de Boris Johnson d’enviar a aquest país qui arribi de manera irregular al Regne Unit

El príncep Carles critica el pla del govern britànic d’enviar migrants a Ruanda

El príncipe Carlos y Camila.

1
Es llegeix en minuts

El príncep Carles va criticar en privat el pla del Govern britànic d’enviar a Ruanda els migrants arribats de manera irregular al Regne Unit, qualificant-lo com a «espantós», va informar el diari The Times, a pocs dies que el projecte entri en vigor.

Una font va afirmar al diari que va sentir el príncep de 73 anys expressar diverses vegades en privat la seva oposició a aquesta política orientada a dissuadir les travessies irregulars dels migrants pel canal de la Mànega, que cada vegada són més nombroses.

Notícies relacionades

El Govern britànic té previst enviar dimarts a Ruanda un primer grup de 31 demandants d’asil arribats de forma irregular al Regne Unit. La setmana següent Carles d’Anglaterra es desplaçarà Ruanda per representar la seva mare, la reina Isabel II, en una cimera de la «Commonwealth» (la Mancomunitat Britànica) al país africà el 24 i 25 de juny.

Les crítiques del príncep Carles s’afegirien a les de diversos líders religiosos que denuncien el pla. «Ell va expressar que estava més que decebut amb aquesta política», va declarar al diari una font anònima, que va dir que el príncep pensa que l’estratègia del govern és «espantosa». Un portaveu del príncep Carles va declinar comentar qualsevol declaració feta en privat i va destacar que l’hereu és «neutre en qüestions polítiques». «Els temes de política són decisions del govern», va afegir la portaveu.