Immigració

La justícia britànica empara deportar sol·licitants d’asil del Regne Unit a Ruanda

La ministra d’Interior afirma que els seus plans desincentivaran l’arribada al Regne Unit d’immigrants a través del canal de la Mànega

La justícia britànica empara deportar sol·licitants d’asil del Regne Unit a Ruanda

REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Superior de Londres va declinar aquest divendres impedir les primeres deportacions de sol·licitants d’asil al Regne Unit cap a Ruanda, on les seves peticions seran processades, segons els plans del Govern del primer ministre, Boris Johnson.

L’Executiu ha notificat ja prop de 130 immigrants que ha iniciat el procés de deportació, i dimarts vinent ha contractat un primer vol en el qual vol traslladar 31 persones al país africà.

Advocats que representen dos dels migrants afectats van iniciar la reclamació legal que avui ha valorat la cort londinenca, mentre que cent persones més han posat en marxa, així mateix, accions judicials.

Raza Husain, en representació dels demandants, va argumentar aquest divendres davant la cort que el procediment «no és segur» per als seus representats i va criticar l’«arbitrarietat» del procés.

El magistrat Jonathan Swift va rebutjar paralitzar les deportacions al no considerar «equilibrat» estendre una «exempció genèrica» als migrants que seran enviats a un centre a Ruanda. Així doncs, resta a l’espera que el cas sigui traslladat dilluns a la Cort d’Apel·lació.

Notícies relacionades

La ministra d’Interior, Priti Patel, afirma que els seus plans desincentivaran l’arribada al Regne Unit d’immigrants a través del canal de la Mànega a petites embarcacions.

Procés de valoració

Sota el nou programa, les persones que sol·licitin asil a Londres després d’haver accedit al país per mitjans considerats «il·legals» seran traslladades al país africà. Una vegada allà, es valorarà la seva sol·licitud i, si és acceptada, se’ls oferirà allotjament de llarga durada a Ruanda.