GUERRA A UCRAÏNA

Boris Johnson es reuneix per sorpresa amb Zelenski a Kíiv

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, s’ha reunit amb el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una visita sorpresa del mandatari britànic al país com a gest de suport al Govern ucraïnès en la lluita contra la invasió russa del país.

L’Ambaixada ucraïnesa a Londres ha publicat aquest dissabte a Twitter una foto de la trobada entre els dos líders, acompanyada d’un breu missatge: «Sorpresa».

Poca estona després, el cap adjunt de Gabinet de Zelenski, Andri Sibiha, ha confirmat a la seva pàgina de Facebook que la trobada ha tingut lloc a la capital ucraïnesa.

«El Regne Unit és un líder pel que fa al recolzament a la defensa d’Ucraïna», ha manifestat.

Alhora, fonts de l’Oficina del Primer Ministre britànic han precisat que els dos líders estan discutint el paquet d’ajut econòmic i militar a Ucraïna que Johnson va anunciar divendres en roda de premsa.

Notícies relacionades

«El primer ministre ha viatjat a Ucraïna per reunir-se amb el president Zelenski en persona, en una mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès», ha confirmat un portaveu de l’oficina a la cadena BBC.

Aquesta ajuda té valor d’uns 100 milions de lliures (uns 120 milions d’euros), i comprèn l’enviament de míssils antiaeris Starstreak, míssils antitancs, municions de precisió, a més de cascos addicionals, armilles antibales i ulleres de visió nocturna.