Candidat de La República en Marxa

Manuel Valls fracassa en les legislatives de França

L’ex primer ministre francès no ha aconseguit passar a la segona volta per obtenir un escó i representar els residents a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco

Manuel Valls fracassa en les legislatives de França

RICARD CUGAT(EPC)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ex primer ministre francès Manuel Valls no ha aconseguit passar a la segona volta de les eleccions per obtenir un escó a l’Assemblea Nacional francesa per la 5a circumscripció, que representa els residents a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco.

Valls era candidat del partit del president francès, La República en Marxa, però ha sigut desbancat pel diputat actualment titular de l’escó, Stéphane Vojetta, que s’ha presentat a les eleccions com independent, informa l’emissora francesa France Info.

Vojetta ha aconseguit un 25,39% dels vots, per darrere el candidat de la Nova Unió Popular Ecologista i Social (NUPES), Renaud Le Berre. Valls ha sigut el tercer candidat més votat amb poc més del 15% dels vots.

«Prenc nota dels resultats (...) Si la dissidència i la divisió han provocat confusió, no puc ignorar la meva puntuació i el fet que la meva candidatura no ha convençut», va dir a Twitter, demanant un bombardeig en la segona volta per al candidat dels Nupes, Renaud Le Berre.

«La dissidència i la divisió han sembrat la confusió. No puc ignorar el meu resultat i que la meva candidatura no ha convençut», ha reconegut Valls a Twitter. «Una elecció és el moment de la veritat», ha afegit.

Segons els resultats fets públics aquest diumenge, el polític no passarà a la segona volta dels comicis perquè ha quedat tercer en les votacions. Al contrari, serà l’ecologista Renaud Le Berre que s’enfrontarà cara a cara amb l’actual candidat, Stéphane Vojetta, independent i que actualment és qui té l’escó.

Així mateix, es pot dir que les eleccions legislatives per escollir els diputats de l’exterior se celebren una setmana abans que la dels ciutadans residents a França.

Recorregut de Valls

Notícies relacionades

Valls va ser primer ministre durant la presidència de François Hollande i va fracassar en el seu intent de ser candidat a l’Elisi en les eleccions del 2017. El mateix any va manifestar el desig de ser candidat per LREM en les legislatives, però llavors no va complir els criteris del partit acabat de crear.

El 2018, va saltar al seu país natal, Espanya, com a candidat a l’alcaldia de Barcelona, on va formar aliança amb Ciutadans i va aconseguir poc més d’un 13% dels vots. Va dimitir com a regidor el 2021 i des d’aleshores ha aparegut periòdicament en la vida política de França, bé com a suport d’Els Republicans en les últimes eleccions regionals o d’Emmanuel Macron en les presidencials.