Casa reial britànica

Isabel II estarà absent del discurs del tron i serà reemplaçada pel príncep Carles

«Problemes de mobilitat» de la reina la impossibiliten per acudir a una cita a la qual només ha faltat en dues ocasions

Isabel II estarà absent del discurs del tron i serà reemplaçada pel príncep Carles

EFE / WILL OLIVER

1
Es llegeix en minuts

La reina Isabel II d’Anglaterra no pronunciarà aquest any el tradicional «discurs del tron» amb el qual s’inaugura la nova sessió parlamentària i que tindrà lloc aquest dimarts.

El príncep Carles la substituirà, segons l’anunciat pel Palau de Buckingham, que al·lega els «problemes de mobilitat» de la monarca.

«La reina continua tenint problemes episòdics de mobilitat i, després de consultar amb els seus metges, ha decidit de mala gana no assistir al discurs del tron», va explicar la casa reial britànica en un comunicat.

Durant els seus 70 anys de regnat, la sobirana només ha faltat a aquesta cita gairebé anual en dues ocasions: el 1959 i el 1963 quan estava embarassada dels prínceps Andreu i Eduard, respectivament.

Aquest discurs és un dels moments forts de l’agenda parlamentària britànica, reuneix Comuns i Lords –les cambres baixa i alta del Parlament britànic– i transcorre amb gran magnificiència.

Preocupació per la seva salut

Notícies relacionades

La salut de la monarca, de 96 anys, és motiu de preocupació des que els metges li van ordenar guardar repòs a l’octubre i va estar una nit hospitalitzada per sotmetre’s a unes «proves» la naturalesa de les quals mai es va especificar.

Des d’aleshores ha cancel·lat la seva participació en esdeveniments destacats i se l’ha vist amb bastó i dificultats per desplaçar-se en les seves escasses aparicions públiques.