Guerra d’Ucraïna

José Manuel Albares: «L’agressió il·legal i plena de Rússia a Ucraïna és un atac als valors europeus»

  • Tota la informació de la guerra d’Ucraïna, en directe

José Manuel Albares: «L’agressió il·legal i plena de Rússia a Ucraïna és un atac als valors europeus»
1
Es llegeix en minuts
Begoña González

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha assegurat aquest divendres que «l’agressió il·legal i plena de Rússia a Ucraïna és un atac als valors europeus sobre els quals se sustenta la comunitat». El ministre, que ha intervingut en un acte junt amb el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, ha defensat la unitat per sortir de la «pitjor crisi social, econòmica i sanitària dels últims 100 anys» derivada de la covid i submergida en pena guerra d’Ucraïna.

«L’actual situació al món, amb una greu crisi humanitària i energètica derivada de la il·legal invasió d’Ucraïna i les conseqüències socials econòmiques i sanitàries de la pandèmia obliguen més que mai els Governs a unir-nos i dialogar per proposar noves mesures que minimitzin les conseqüències», ha assegurat.

Valors europeus

Notícies relacionades

«L’abolició de la guerra com a manera de resoldre conflictes és sobre la base que s’asseu la Unió Europea. No els càpiga dubte, el que està en joc a Ucraïna en aquests moments, més enllà de la sobirania i integritat d’Ucraïna, són els dos models que s’enfronten. Un nacionalisme autoritari que representa Vladímir Putin i un de democràcia i pluralitat que és el que ha donat dècades de prosperitat a Europa», ha assegurat Albares.

Albares ha lloat el paper de Barcelona en l’acollida de refugiats. «Barcelona sempre ha sigut una ciutat oberta i solidària i està, una vegada més, dient: ¡Present! a aquesta necessitat de solidaritat i acollida», ha assegurat el ministre d’Afers Exteriors.