Marina Barcelona 92

Les sancions contra Rússia posen en perill tres iots a Barcelona

  • Les embarcacions de Roman Abramovich, Andrei Moltxanov i Serguei Txemezov poden tenir els dies comptats a la capital catalana

  • Seguiu les últimes notícies de la guerra Rússia-Ucraïna en directe

Les sancions contra Rússia posen en perill tres iots a Barcelona

EFE / ANDY RAIN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El paquet de sancions contra Rússia que prepara la Unió Europea i els Estats Units amenacen els iots que els magnats russos tenen atracats al port de Barcelona. Quan encara falta saber en què consistiran els correctius imposats per Occident, les embarcacions de Roman Abramovich, Andrei Moltxanov i Serguei TXemezov estan en el punt de mira, igual que està passant a Mallorca.

Embarcacions com el Galactica Super Nova, propietat de l’empresari rus Vagit Alekperov, ja han salpat rumb a Montenegro davant el perill que suposen les imminents sancions a Rússia.

‘Solaris’ (Roman Abramovich)

Després de cedir la direcció del Chelsea FC a una fundació i implicar-se directament en la negociació entre Rússia i Ucraïna que s’està portant a terme a Bielorússia, l’empresari Roman Abramovich s’ha de preocupar ara per la seva superembarcació, el Solaris.

Aquest iot, de 140 metres d’eslora i un valor que arriba als 600 milions de dòlars, es troba atracat a la instal·lació de reparacions més avançada del món, la Marina Barcelona 92. Aquest diumenge, el magnat rus, amo d’una fortuna procedent del petroli, ja va fer un pas al costat per deixar la gestió del Chelsea als seus socis de confiança, de manera que el club britànic no es veiés afectat per la crisi bèl·lica d’Europa de l’Est. Tot i així, s’ha de destacar que Abramovich, amo d’una fortuna que supera els 13.000 milions de dòlars, continua sent el propietari dels ‘blues’.

‘Aurora’ (Andrei Moltxanov)

Com el ‘Solaris’, l’Aurora, un vaixell de 74 metres d’eslora que pertany al magnat Andrei Moltxanov, també està actualment a Marina Barcelona 92. Considerat pròxim al president Vladímir Putin, Moltxanov és amo d’una fortuna estimada en 1.000 milions de dòlars, fruit dels seus negocis amb LRS Group, la productora de materials més important de Rússia.

‘Valerie’ (Serguei Txemezov)



Serguei Txemezov és amo d’un iot de 85 metres d’eslora valorat en 140 milions de dòlars, el Valerie. Al seu torn, també és considerat íntim del president rus, després que tots dos coincidissin a la KGB. Com en els casos anteriors, el ‘Valerie’ es troba, per ara, rebent cures a Marina Barcelona 92. El magnat és president de Rostec, una corporació pública de tecnologia i armament per a finalitats civils i militars.

El 2019, Txemezov i la seva família van estar implicats en la trama de blanqueig Troica, després d’adquirir una vil·la de luxe a la Costa Brava.