Rússia entra a Khàrkiv, la segona ciutat d’Ucraïna

Rússia entra a Khàrkiv, la segona ciutat d’Ucraïna

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
AFP

Les tropes russes han entrat aquest diumenge a Khàrkiv (nord-est del país), la segona població més gran d’Ucraïna, i ha envoltat dues importants ciutats al sud, segons han indicat les autoritats locals i el ministeri rus de Defensa en el quart dia d’invasió.

«Hi ha hagut una incursió de vehicles lleugers de l’enemic rus a la ciutat de Khàrkiv, inclosa la part central» d’aquesta ciutat d’1,4 milions d’habitants, va dir a Facebook el responsable de l’administració regional, Oleg Sinegubov.

«Les forces armades ucraïneses estan eliminant l’enemic», va afegir. Un vídeo difós a les xarxes socials mostra un vehicle blindat rus en flames al centre d’aquesta ciutat.

Per la seva banda, l’exèrcit rus ha afirmat avui diumenge que ha envoltat dues grans ciutats al sud d’Ucraïna, Kherson i Berdiansk, de 290.000 i 110.000 habitants respectivament.

«En les últimes 24 hores, les forces armades russes han bloquejat completament les ciutats de Kherson i Berdiansk», va indicar en un comunicat el ministeri de Defensa.

El ministeri també reivindica la presa de la ciutat de Henítxesk, a la vora del mar d’Azov, i d’un aeròdrom a prop l’aeròdrom de Kherson.

Notícies relacionades

El text també indica avenços dels separatistes prorussos de l’est d’Ucraïna que, amb el suport de l’exèrcit rus, haurien avançat 52 quilòmetres des de l’inici de l’ofensiva, segons Moscou.

En total, l’exèrcit rus assegura que ha destruït 975 instal·lacions militars ucraïneses, inclosos els sistemes de defensa antiaeris S-300.