En una comissaria

Nova York investiga la mort d’un home que es va cremar després de la descàrrega d’una tàser

Un home de 29 anys va morir el mes passat com a conseqüència de les cremades patides quan els agents de policia van utilitzar l’arma després que la víctima s’hagués ruixat amb gel desinfectant, un producte inflamable.

Nova York investiga la mort d’un home que es va cremar després de la descàrrega d’una tàser

REUTERS

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Fiscalia General de l’estat de Nova York està investigant la mort d’un home de 29 anys que va morir el mes passat com a conseqüència de les cremades patides quan agents de la policia van disparar contra ell una arma tàser després que es ruixés amb gel desinfectant, un producte inflamable.

En imatges d’una càmera de seguretat fetes públiques aquest divendres per la fiscalia, es pot veure com el cos i el cap de l’home s’omplen de flames immediatament després que un agent descarregui la seva pistola elèctrica i com, inicialment, els policies fugen en comptes d’ajudar-lo.

El succés va tenir lloc el 30 d’octubre passat en una comissaria de policia de la localitat de Catskill, a l’estat de Nova York, on el mort, Jason Jones, va arribar després que els agents haguessin acudit a la crida d’un bar pròxim, segons mitjans locals.

Transparència

Les imatges s’han fet públiques ara per motius de transparència per part de la fiscal general de Nova York, Letitia James, que ha assumit la investigació per tractar-se d’una mort vinculada a un possible cas de violència policial.

En el vídeo es veu Jones, aparentment ebri i molt agitat, treure’s part de la roba a la recepció de la comissaria i, després, agafar un gran dosificador de gel desinfectant i ruixar-se el cap i el cos mentre els agents li demanen que es calmi.

Posteriorment, tres policies s’hi acosten, aparentment amb la intenció de detenir-lo, i un dispara la seva tàser. La víctima desapareix durant un moment de la imatge i quan se’l torna a veure té el cap i el cos plens de flames. Els agents fugen ràpidament i només tornen per atendre’l un cop que ha aconseguit apagar el foc.

Notícies relacionades

«Jason estava desarmat, a la comissaria, i sense amenaçar ningú quan la policia li va disparar amb 50.000 volts de corrent elèctric i es va encendre», va dir Kevin A. Luibrand, un advocat que representa la família del mort, al mitjà local ‘Times Union’. «En lloc d’ajudar Jason, els policies van sortir corrents de l’habitació, van tancar la porta i van deixar que es cremés», va afegir el lletrat.

Jones va ser traslladat a un hospital i finalment va morir el 15 de desembre després d’haver passat un mes i mig connectat a un respirador.

Temes:

Nova York