Pena de mort

El Japó executa tres condemnats a mort després de dos anys sense penes capitals

  • Un dels ajusticiats va assassinar set dels seus familiars i els altres dos van cometre robatoris en què van matar dues persones

El Japó executa tres condemnats a mort després de dos anys sense penes capitals

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Japó ha executat avui a la forca tres presos condemnats a mort, les primeres penes capitals portades a terme per l’actual Govern després de dos anys sense execucions al país, segons va informar el Ministeri de Justícia.

Els reus executats aquest dimarts (Yasutaka Fujishiro, de 65 anys, Tomoaki Takanezawa, de 54, i Mitsunori Onogawa, de 44) són els primers a ser ajusticiats des de l’arribada al poder, l’octubre passat, de Fumio Kishida, primer ministre del Japó. L’última pena capital aplicada al Japó va ser el desembre del 2019, durant l’administració de l’exprimer ministre Shinzo Abe.

El reu Fujishiro va ser condemnat per matar set dels seus familiars el 2004 a la prefectura de Hyogo (a l’oest del Japó). Els altres dos reus, Takanezawa i Onogawa, van ser sentenciats a la pena capital per cometre robatoris en els quals van assassinar dos empleats de dues sales de màquines recreatives conegudes com a ‘pachinko’ a Gunma (centre del Japó) el 2003. El primer dels presos va ser executat a Osaka, a l’oest del país, i els altres dos a Tòquio, segons va informar en roda de premsa el ministre de Justícia nipó, Yoshihisa Furukawa.

Notícies relacionades

Després de les execucions d’avui, queden 108 presos condemnats a la pena capital al Japó a l’espera que s’apliqui la seva sentència, dels quals 59 han demanat la revisió de les sentències, segons va informar el ministre de Justícia nipó.

El 17 de desembre, el titular de Justícia, qui és el responsable de firmar les condemnes a mort al Japó, va donar l’ordre per portar a terme aquestes execucions. El Japó és, juntament amb els Estats Units, l’únic país industrialitzat i democràtic que manté la pena capital, i la seva reticència a renunciar a aquesta pràctica ha sigut durament criticada per organitzacions com Amnistia Internacional (AI).

Temes:

Japó