Malestar a Londres

Dimiteix el secretari d’Estat per al Brexit del Govern de Boris Johnson

  • La sortida de David Frost aguditza la crisi en què està immers el primer ministre britànic

Dimiteix el secretari d’Estat per al Brexit del Govern de Boris Johnson

LEON NEAL / AFP

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El responsable britànic de les negociones per al Brexit, David Frost, deixa el Govern de Boris Johnson en desacord amb la direcció que està prenent l’Executiu. D’acord amb l’exclusiva del ‘Mail on Sunday’, Frost va presentar la seva dimissió a Johnson fa una setmana, però el primer ministre el va convèncer perquè es mantingués en el càrrec fins al gener.

Notícies relacionades

Frost diu estar «desil·lusionat» amb les restriccions del pla b contra la covid-19, l’augment dels impostos i l’agenda verda de Johnson. La seva sortida del Govern és un cop baix per a Johnson, que viu la pitjor crisi del seu mandat, després de la rebel·lió d’un centenar de diputats ‘tories’ i un desastrós resultat electoral dijous.

Frost, secretari d’Estat per al Brexit, va negociar amb Brussel·les la sortida del Regne Unit de la Unió Europa. Des de fa un any estava intentant sense èxit canviar el Protocol per a Irlanda del Nord, la part més conflictiva del tractat. L’última reunió sobre aquesta qüestió va tenir lloc divendres sense que hi hagués avenços significatius.

Temes:

Brexit