Pandèmia

França detecta vuit casos de la variant òmicron

  • Les autoritats sanitàries gal·les han registrat una última mitjana setmanal de 27.000 contagis diaris

França detecta vuit casos de la variant òmicron

EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats franceses han informat aquest diumenge del monitoratge de vuit casos sospitosos de contagi per la variant òmicron del coronavirus, després que el ministre de Salut, Olivier Véran, reconegués hores abans que la detecció del primer cas era «qüestió d’hores».

«Se n’han identificat vuit possibles casos al territori nacional. La seqüenciació de mostres d’aquests pacients està prioritzada o en procés d’organització per tenir la confirmació diagnòstica al més aviat possible», ha expressat el Ministeri de Salut en un comunicat.

La cartera sanitària ha detallat que les persones que hagin viatjat al sud del continent africà en els últims 14 dies i que hagin donat positiu en una prova de detecció del virus, però havent donat negatiu en el contagi per algun de les soques anteriors, «es consideren possibles casos de contagi amb òmicron».

D’altra banda, les autoritats han remarcat que «tan aviat com es van identificar aquests possibles casos [...] es van implementar mesures reforçades per identificar-los i aïllar-los».

Notícies relacionades

Aquesta notícia es dona tot just unes hores després que el ministre de Salut reconegués que la detecció del primer cas de la nova variant era «qüestió d’hores», ja que la novas soca ja era present en altres nacions europees com Alemanya, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Dinamarca, Àustria i el Regne Unit.

França ha registrat una última mitjana setmanal de 27.000 contagis diaris (37.000 casos nous només dissabte, amb 34 morts més) i un total de 7,6 milions d’afectats i 120.000 morts.