Va morir fa 22 anys

Fanàtics de QAnon es reuneixen per veure la reaparició de fill de John F. Kennedy

Fanàtics de QAnon es reuneixen per veure la reaparició de fill de John F. Kennedy

AFP / CHRIS KLEPONIS

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Adeptes del moviment conspirador QAnon es van congregar aquest dimarts a Dallas (Texas) amb l’esperança de veure reaparèixer el fill de John F. Kennedy, mort en un accident aeri fa 22 anys. No va reaparèixer.

Entorn de les 13.00 hores locals centenars de persones estaven a Dealey Plaza, al cor de Dallas, on el president John F. Kennedy va ser assassinat el 1963, segons el diari ‘Dallas Morning News’.

Una de les teories de la nebulosa QAnon afirma que el fill de JFK, John F. Kennedy Jr, mort el 1999 amb la seva dona Carolyn i la seva cunyada Lauren quan l’avió que pilotava va caure al mar a l’estat de Massachusetts, reapareixeria pels volts del migdia anunciant la tornada de Donald Trump a la presidència dels Estats Units.

Donald Trump es convertiria llavors en «rei entre reis», assegurava un missatge pujat dilluns a un compte de QAnon.

La reaparició no es va produir i hores després els pocs seguidors de QAnon que quedaven a la plaça se’n van anar per la pluja.

«La gran multitud reunida per a la reaparició de JFK Jr. després del seu simulacre de mort no és una cosa graciosa», va reaccionar el senador demòcrata de Connecticut Chris Murphy a Twitter.

«És un senyal extremadament preocupant de com el debat polític s’ha distanciat per complet de la veritat», va afegir.

Pròxim a Trump

El moviment va sorgir el 2017 als Estats Units. El seu nom prové d’uns enigmàtics missatges publicats per un tal ‘Q’, que presumptament és un alt càrrec nord-americà pròxim a l’expresident Donald Trump.

La nebulosa QAnon afirma que Joe Biden i els demòcrates formen part d’una conspiració satànica i pederasta global.

Notícies relacionades

Amb el pas dels anys aquestes teories han seduït molts nord-americans.

L’FBI vigila aquest grup d’extrema dreta, considerat potencialment perillós. Molts seguidors de QAnon figuraven en la multitud que va atacar el Capitoli el 6 de gener en un intent per aturar la certificació de la victòria del demòcrata Joe Biden sobre Trump en les eleccions presidencials de novembre.