Teoria conspiranoica

La delirant teoria de pederastes satànics que s'ha incrustat en el partit de Trump

QAnon afirma que les elits demòcrates segresten nens per menjar-se'ls i beure's la seva sang

El president empara el moviment i uns 70 candidats republicans recolzen o promouen els seus postulats

zentauroepp54628367 charlotte  nc   august 24  ken lane a supporter of president200826201641

zentauroepp54628367 charlotte nc august 24 ken lane a supporter of president200826201641 / Octavio Jones

4
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Una malèvola xarxa de líders demòcrates, multimilionaris i actors de Hollywood es dedica a segrestar nens per torturar-los, violar-los i beure’s la seva sang. Adoren Satanàs i estan protegits per les clavegueres de l’Estat i els seus lacais en els mitjans. No són presa fàcil. Hillary Clinton, el papa Francesc, Barack Obama, George Soros, Tom Hanks, Oprah Winfrey o Bill Gates mouen els fils d’aquesta lògia de traficants de nens. Però gràcies al coratge d’un home tenen els dies comptats. Donald Trump està entaulant contra ells una batalla secreta per tancar-los a Guantánamo i passar-los a ganivet amb l’ajuda de legions de sacrificats patriotes. No és el guió d’una mala pel·lícula, sinó el relat aproximat de l’última gran conspiració que ha calat en el partit que dirigeix els destins dels Estats Units. 

La teoria de QAnon (pronunciï’s kiu-a-non) va néixer a les clavegueres d’internet a finals del 2017, covada en fòrums com 4chan 8chan utilitzats per l’extrema dreta. Però no ha tardat gaire a incrustar-se al conducte sanguini del Partit Republicà. Banderes, samarretes i eslògans del moviment proliferen en els mítings de Trump. Des de «Salvem els nostres nens», a «Hollywood es menja els nadons» o «on un va, hi anem tots». Lluny de distanciar-se d’aquesta delirant paranoia que l’FBI defineix com una «potencial amenaça de terrorisme intern», almenys 70 candidats republicans han recolzat en algun moment QAnon o han promogut els seus postulats, segons ha documentat el portal ‘Media Matters’. 

Trump empara QAnon

Ni tan sols el president, que és la millor caixa de ressonància de les conspiracions que fermenten entre els moviments racistes i antigovernamentals de la dreta radical, ha volgut repudiar-los. «No en sé gaire del moviment, però tinc entès que els agrado molt, la qual cosa els agraeixo», va dir Trump aquest mateix mes. «He sentit que són gent que estima el nostre país». Dimarts va convidar la candidata al Congrés per Geòrgia, Marjorie Taylor Greene, a assistir al seu discurs d’acceptació en la convenció republicana. Taylor ha dit que la presidència del novaiorquès és «una oportunitat única per desfer-se d’aquesta organització satànica de pedòfils» i està cridada a ser la primera abanderada de QAnon al Capitoli després de la seva recent victòria en les primàries d’un districte molt conservador. Trump va celebrar la seva gesta descrivint-la com «una futura estrella republicana».

A Washington pocs s’estan prenent a broma aquest moviment de masses, tan conspirador com la John Birch Society dels anys 60 i amb tant potencial polític com el Tea Party. Tot va començar amb un post publicat a 4chan a finals del 2017 sota el títol ‘La calma abans de la tempesta’, que donava a entendre amb un llenguatge críptic que Trump hauria sigut enviat per no se sap qui per destruir una mena de societat secreta incrustada en les institucions i controlada per les elits globals i demòcrates per traficar amb nens. El firmava Q, un individu anònim que ha volgut donar a entendre que es tractaria d’un militar o un agent de l’espionatge amb accés a material classificat. 

Notícies falses de l’edat mitjana

El desvari diu que aquestes elits busquen l’adrenocrom dels nens, un compost químic de l’hormona de l’adrenalina que segons la llegenda prolongaria la vida de qui l’ingereix. El que suposadament porta aquest grup de traficants ni més ni menys que a menjar-se a les seves víctimes. Al cap i a la fi no és més que una versió actualitzada de la vella notícia falsa antisemita de l’edat mitjana propagada llavors per l’Església.

La profecia de QAnon, que ha donat peu a milers de pàgines i comptes a les xarxes socials que Facebook o Twitter han començat a eliminar, afirma també que en una primera fase d’aquesta batalla contra el mal («la tempesta») hi haurà arrestos massius de les elits del cine, els mitjans i la política. El primer pas per a «el gran despertar», quan tothom s’adonarà que QAnon tenia raó i la societat viurà feliçment alliberada dels seus caníbals. «Tota aquesta gent ha de ser eliminada», va escriure Q.

Per desenraonat que sembli, massa gent s’ho està prenent seriosament. En l’anomenat Pizzagate del 2016, que va servir de precursor a aquesta última conspiració, un home de 28 anys va entrar armat en una pizzeria de Washington plena de gent i va disparar diverses vegades contra un armari pensant que ocultava la masmorra on Hillary Clinton i altres demòcrates violaven nens. Més recentment, almenys dos seguidors de QAnon han comès assassinats. D’altres han sigut arrestats, com un home que va bloquejar una carretera de la presa Hoover amb la intenció d’acabar amb el candidat demòcrata Joe Biden. També proliferen les manifestacions per tot el país sota el lema de ‘SaveTheChildren’,

Problemes per a les oenagés

Notícies relacionades

Aquest és el nom d’una de les grans oenagés que vetlla per la infància, una apropiació que li està generant seriosos mals de cap. Els deixebles de QAnon estan inundant els telèfons de les organitzacions del ram amb denúncies falses de tràfic de nens. I cada article que es publica al respecte es fa ràpidament viral.  

Al Capitoli sonen les alarmes. Aquesta mateixa setmana s’ha presentat un projecte de llei bipartidista per condemnar el moviment i demanar a la policia que en criminalitzi les activitats. Alguns republicans han dit que és «una perillosa bogeria», però res indica que el partit vulgui tallar-los les ales en plena campanya electoral. La seva influència no deixa de créixer a l’empara del trumpisme i alguns mitjans afins. «El Partit Republicà s’ha convertit en una amalgama de teòrics de la conspiració, polítics radicals, extremistes i nacionalistes blancs que estan en vista de tots», ha dit el veterà estrateg del partit, Steve Smichdt, un dels crítics de Trump a la formació.