Absència per salut

Isabel II no assistirà a la COP26 després del consell mèdic de guardar descans

La reina d’Anglaterra apareixerà en un discurs gravat prèviament en vídeo

Isabel II no assistirà a la COP26 després del consell mèdic de guardar descans

DPA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
EFE

La reina Isabel II, de 95 anys, ha suspès aquest dimarts la seva assistència a la cimera del clima COP26, que comença aquest cap de setmana a Glasgow (Escòcia). El palau de Buckingham ha anunciat que la decisió ha sigut presa després que els metges li aconsellessin descansar.

La sobirana britànica «ha decidit amb pena que no viatjarà a Glasgow» dilluns que ve, com tenia previst, per presidir la cerimònia de recepció dels líders mundials convocats a la reunió climàtica, va indicar un portaveu de la seva residència oficial en un comunicat.

Decepció davant la seva absència

«Sa Majestat se sent decebuda per no poder assistir a la recepció», ha recalcat la nota del Palau, però traslladarà un missatge als mandataris i delegats en la COP26 a través d’un discurs gravat prèviament en vídeo.

Isabel II es va mantenir ingressada en un hospital la nit de dimecres passat per ser sotmesa a «exàmens preliminars» per problemes de salut que el Palau no ha detallat. Així, la recomanació facultativa de mantenir el descans la va obligar ja a cancel·lar una visita programada a Irlanda del Nord, i s’ha limitat des d’aleshores a portar a terme «tasques lleugeres» al castell de Windsor (centre d’Anglaterra).

Notícies relacionades

Aquest matí ha sigut la primera ocasió en els últims set dies en què la monarca ha tornat a celebrar audiències des de la seva residència de manera virtual.

La setmana passada, va ser examinada per especialistes a l’hospital privat King Edward VII, al centre de Londres, el mateix on va estar ingressat el seu marit, Felip d’Edimburg, abans de morir el mes d’abril passat als 99 anys. Així mateix, després de rebre l’alta, el seu portaveu va informar que la reina es trobava «bé» i amb «bon ànim».