Lluita contra el coronavirus

Sydney planeja desconfinar-se dilluns després d’arribar al 70% de vacunats

  • La ciutat australiana està tancada des del 26 de juny a causa d’un brot de la variant delta

Sydney planeja desconfinar-se dilluns després d’arribar al 70% de vacunats

EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

La ciutat de Sydney i la resta de l’estat de Nova Gal·les del Sud, el més poblat d’Austràlia, es preparen per a la reobertura l’11 d’octubre, després de més de tres mesos de confinament i de superar dimecres a la nit el 70% de la vacunació contra la Covid-19 de la seva població. «Sempre hem dit que la vacunació és la clau de la nostra llibertat. Els sacrificis i l’esforç de la gent de tota Nova Gal·les del Sud han garantit que puguem obrir-nos el més ràpid i segur possible», ha dit aquest dijous el nou cap de govern de l’estat de Nova Gal·les del Sud, Dominic Perrottet, en una roda de premsa a Sydney.

La fita de l’administració de la pauta completa al 70% de la població major de 16 anys a Nova Gal·les del Sud, d’acord amb el pla nacional per fases, és un respir per a més de cinc milions de pobladors de Sydney que estan confinats des del 26 de juny per una brot amb la variant delta.

Des de dilluns vinent, els habitants amb la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 de Sydney i altres zones confinades de Nova Gal·les del Sud, que va notificar aquest dijous 584 casos locals i vuit morts, podran desplaçar-se lliurement per la ciutat, rebre fins a un màxim de deu persones a casa i anar a la perruqueria i altres comerços. També, un total de 30 adults podran reunir-se en exteriors, mentre que els vacunats podran anar a restaurants i ‘pubs’, amb restriccions d’aforament i ús de mascaretes, així com celebrar casaments i funerals amb un màxim de cent persones a l’aire lliure, entre altres llibertats. Així mateix, tots els estudiants podran retornar a les aules per etapes des del 18 d’octubre, segons el full de ruta modificat presentat per Perrottet, que va assegurar que les esmenes i l’inici del desconfinament són «assenyats i mesurats».

Notícies relacionades

Es preveu que Nova Gal·les del Sud arribi al 80% de vacunació abans de final de mes, cosa que obre la porta a la celebració de concerts i la represa de viatges a algunes parts del país i els desplaçaments a l’exterior a partir del mes de novembre. El país oceànic, que sol implementar confinaments estrictes per brots de Covid-19, espera que Melbourne, la ciutat que més temps ha passat sota confinament al món, i la resta de l’estat de Victòria, així com Canberra, siguin les següents a arribar al 70% de vacunació aquest mes.

Austràlia, país que va tancar les fronteres internacionals el març del 2020, acumula més de 116.000 contagis de Covid-19 i més de 1.360 morts des de l’inici de la pandèmia, i ha administrat la pauta completa de la vacuna contra aquest coronavirus.