Reforç per a col·lectius vulnerables

Biden es posa la tercera dosi de la vacuna de Pfizer

«Sé que no ho sembla, però en tinc més de 65, molts més, i per això em poso avui la meva dosi de reforç», va afirmar el president, de 78 anys

El presidente Biden recibiendo la tercera vacuna.

El presidente Biden recibiendo la tercera vacuna. / Ken Cedeno / POOL (EFE)

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president dels Estats Units, Joe Biden, es va posar aquest dilluns una tercera dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19, tres dies després que les autoritats sanitàries nord-americanes autoritzessin l’administració d’aquestes injeccions de reforç per a col·lectius vulnerables.

En un auditori de la Casa Blanca i amb els periodistes i les càmers presents, Biden es va arremangar una màniga de la camisa perquè una infermera li administrés una dosi de reforç, com han recomanat les autoritats del país per als més grans de 65 anys i altres col·lectius vulnerables.

«Sé que no ho sembla, però en tinc més de 65, molts més, i per això em poso avui la meva dosi de reforç», va afirmar el president, de 78 anys.

Reforç

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties dels EUA (CDC, en anglès) van donar llum verda divendres a l’administració d’una vacuna de reforç de Pfizer per a uns 20 milions de persones que es van posar la segona dosi fa almenys sis mesos i que compleixen una sèrie de condicions.

En aquest grup entren els majors de 65 anys, els adults amb malalties com la diabetis o l’obesitat i els treballadors amb més risc de contagi –com sanitaris, professors o empleats de botigues d’alimentació–, sempre que haguessin rebut abans la pauta completa de Pfizer.

Biden es va posar la segona dosi de la vacuna de Pfizer el passat 11 de gener, fa més de vuit mesos, per la qual cosa complia les condicions per obtenir un reforç i ho va fer al més aviat possible per animar més nord-americans a seguir el seu exemple.

«Les dosis de reforç són importants, però el més important que necessitem fer és aconseguir que més gent es vacuni», va remarcar el president nord-americà.

El 25% sense vacunar

Al voltant del 25% de la població nord-americana que compleix les condicions per vacunar-se no s’ha posat ni tan sols una dosi, cosa que equival a uns 70 milions de persones i està entorpint la lluita contra la variant delta de coronavirus al país.

Notícies relacionades

La decisió dels EUA de procedir amb les dosis de reforç per a certs col·lectius contradiu les demandes de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que aquest mes va demanar als països desenvolupats que no prenguin aquesta mesura almenys fins al desembre, atesa la desigual distribució de dosis al planeta.

Preguntat al respecte, Biden va insistir que els Estats Units estan «fent més que tots els altres països del món junts» per donar vacunes a països en desenvolupament, després d’adquirir «més de 1.100 milions de dosis» per compartir amb altres nacions.