El Regne Unit canvia d’idea i vacunarà els menors entre 12 i 15 anys

El Regne Unit canvia d’idea i vacunarà els menors entre 12 i 15 anys
1
Es llegeix en minuts

Els assessors mèdics del Govern britànic van considerar aquest dilluns que tots els menors d’entre 12 i 15 anys haurien de rebre una primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer/BioNTech.

Aquesta recomanació té en compte l’impacte de la pandèmia del coronavirus en l’educació dels menors, així com els riscos per a la salut mental dels nens en cas que aquests hagin de faltar a l’escola per infectar-se amb el virus.

Això implica que al voltant d’uns tres milions de nens podrien optar a posar-se la vacuna en aquest país, malgrat que l’anomenat Comitè conjunt de Vacunació i Immunització (JCVI) havia desaconsellat per ara la vacunació en massa per als nens d’entre 12 a 15 anys. El JCVI va considerar que la Covid-19 presenta un risc molt baix per als nens sans i que la immunització oferiria només un benefici marginal.

En una carta remesa al Govern, els responsables mèdics del Regne Unit han indicat avui que recomanen les vacunes a aquests menors a causa de «motius de salut pública» i que probablement «ajudaran a reduir la transmissió de la Covid-19 a les escoles». «La Covid-19 és una malaltia que pot transmetre’s de manera molt efectiva per propagació massiva en esdeveniments, especialment amb la variant delta», argumenten.

Esdeveniments massius

Apunten que «tenir una proporció significativa d’alumnes vacunats reduirà probablement la probabilitat que esdeveniments així ocasionin brots locals a les escoles».

Notícies relacionades

A més, creuen que «també reduiran les probabilitats que un nen en l’aspecte individual es contagiï de Covid-19. Això implica que la vacunació reduirà (però no eliminarà) les alteracions en l’educació».

Els responsables sanitaris han demanat al JCVI que valori si s’haurien d’administrar segones dosis a nens i joves d’entre 12 i 15 anys una vegada hi hagi més dades en àmbit internacional.