Funcionarà una altra vegada el 2022

La torre del Big Ben prepara el retorn amb la tornada de les agulles del rellotge

  • Les obres van començar el 2017 i es preveu que acabin l’any que ve

  • S’ha recuperat el color blau prussià original de les manetes del rellotge

Big Ben clock hands restored to original blue colour as renovations continue at the Houses of Parliament, London

Big Ben clock hands restored to original blue colour as renovations continue at the Houses of Parliament, London / TOBY MELVILLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

La restauració de l’emblemàtica torre britànica del Big Ben, situada al Palau de Westminster, és a punt de completar-se. La tornada de les manetes, ara restaurades al seu color blau prussià original, ha assenyalat que les obres son a punt de finalitzar.

Un projecte costós, però emblemàtic

La torre de 177 anys d’antiguitat ha estat envoltada de bastides des del 2017, quan els artesans van començar a treballar per restaurar-ne l’empedrat, tornar a pintar les quatre esferes del rellotge i repintar-ne la ferramenta. Així, el costós projecte de restauració de 80 milions de lliures –93,09 milions d’euros– es preveu que estigui completat l’any que ve.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, després d’estar silenciada durant quatre anys, la famosa campana de 13 tones tornarà a sonar. I fins i tot el president de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hoyle, ha declarat que «tot i que tots estem esperant amb anises que el Big Ben marqui l’hora de nou i que totes les bastides de la torre es retirin, tots estarem d’acord que, quan s’inauguri l’any que ve, la nostra paciència haurà merescut la pena».

Les manetes: originalment blaves

Quan s’estaven fent les obres de la Torre d’Isabel, de 96 metres d’altura, els restauradors van descobrir que les agulles del rellotge estaven pintades originalment de blau, en lloc de negre. Per això, el color original s’ha reprès a les agulles del reformat Big Ben.

Temes:

Regne Unit