Nou escenari al país asiàtic

Afganesos desesperats entreguen els seus fills a soldats aliats perquè els treguin del país

  • El Regne Unit adverteix que no pot recollir menors no acompanyats

Un niño afgano duerme en el suelo de carga de un C-17 Globemaster III de la Fuerza Aérea de EE. UU.

Un niño afgano duerme en el suelo de carga de un C-17 Globemaster III de la Fuerza Aérea de EE. UU. / Public Domain (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L’arribada dels talibans al poder a l’Afganistan ha desencadenat tal pànic que des de diumenge l’aeroport de Kabul és un caos, formiguer de gent que intenta fugir com sigui. La desesperació és tal que alguns afganesos han arribat a entregar els seus fills petits a soldats dels EUA i del Regne Unit perquè els treguin del país.

El ministre de Defensa britànic, Ben Wallace, ha advertit aquest dijous que el Regne Unit no pot fer-se responsable ni evacuar menors no acompanyats. Wallace feia aquesta afirmació al ser preguntat per una impactant imatge en la qual es veu com una mare passa amb magnificència del mur que envolta l’aeroport la seva filla, que no deu tenir més de dos anys, perquè la recullin els soldats aliats.

Notícies relacionades

«No podem quedar-nos amb un menor no acompanyat», ha dit Wallace en declaracions a Sky News, que ha apuntat que si el soldat es va quedar amb la nena és perquè la família també entraria. «Si la nena va ser acceptada, seria perquè la família també ho seria». El ministre ha admès que és «un repte» arribar a l’aeroport esquivant els centenars de persones que s’amunteguen als voltants. «Estem mirant de trobar altres maneres de portar aquests casos», ha dit.

Wallace ha explicat que els soldats britànics destinats a l’aeroport s’estan enfrontant a situacions complicades donada la desesperació dels afganesos per escapar-se. «És molt, molt difícil per a aquests soldats, com s’aprecia en el vídeo, tractar amb aquesta gent desesperada, que només volen sortir del seu país», ha dit.