Desastre natural

Més de 40 ferits al Perú per un terratrèmol

  • El sisme, de magnitud 6,1, a la regió de Piura, al nord-oest del país, també ha fet afectat 180 edificis

LIM12 - BAGUA (PERÚ), 08/06/09.- Un grupo de indígenas hace fila para recoger alimentos hoy, 8 de junio de 2009, en la sede de la Casa Pastoral de Bagua, departamento de Amazonas (Perú). La ONG Amazon Watch, comprometida con los derechos de los pueblos indígenas, denunció este lunes que la Policía peruana está haciendo desaparecer cadáveres de nativos con el fin de minimizar el número de víctimas en los violentos disturbios ocurridos el viernes en la citada ciudad. EFE/PACO CHUQUIURE

LIM12 - BAGUA (PERÚ), 08/06/09.- Un grupo de indígenas hace fila para recoger alimentos hoy, 8 de junio de 2009, en la sede de la Casa Pastoral de Bagua, departamento de Amazonas (Perú). La ONG Amazon Watch, comprometida con los derechos de los pueblos indígenas, denunció este lunes que la Policía peruana está haciendo desaparecer cadáveres de nativos con el fin de minimizar el número de víctimas en los violentos disturbios ocurridos el viernes en la citada ciudad. EFE/PACO CHUQUIURE / PACO CHUQUIURE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El balanç de ferits a causa del terratrèmol de magnitud 6,1 registrat aquest dissabte a la regió de Piura, situada al nord-oest del Perú, ha pujat a més de 40, entre els quals tres en estat greu, segons han confirmat les autoritats del país sud-americà.

El director de la Direcció Regional de Salut (Diresa) de Piura, José Nizama Elías, ha indicat que 35 persones han resultat ferides a la província de Sullana i 6 a la ciutat de Piura, abans d’afegir que el sisme ha afectat hospitals i centres de salut de la regió.

Així mateix, el director de l’Hospital de Apoyo II de Sullana, Dante Ramírez Ríos, ha assenyalat que entre les persones hospitalitzades hi ha una embarassada que va quedar sepultada per l’ensorrament d’un mur, tal com ha recollit l’agència estatal peruana de notícies, Andina.

180 edificis afectats

Per la seva banda, l’Institut Nacional de Defensa Civil del Perú (Indeci) ha ressaltat que més de 180 edificis han patit danys a causa del terratrèmol, que s’ha notat a més a les regions d’Áncash, Amazones, San Martín, Lambayeque, Cajamarca, segons ha assenyalat el Centre de Prevenció i Control per a Emergències i Desastres (CEPRECED).

Notícies relacionades

Per la seva banda, el recentment nomenat president del país, Pedro Castillo, ha anat a Sullana per coordinar les accions després del sisme i ha verificat els danys. «Solidaritat amb les víctimes i altres afectats pel sisme ocorregut a Piura», ha dit. «Com autoritat, assistim per a la coordinació d’accions immediates que pugui requerir el poble del nord», ha expressat Castillo a les seves xarxes socials, en què ha remarcat que la seva prioritat és «salvaguardar la integritat de tots els ciutadans».

Després d’arribar a Sullana, el mandatari ha visitat l’hospital de recolzament per tal de conèixer la situació dels ferits pel moviment tel·lúric, i al sortir, mentre recorria el poblat de Jíbito, s’ha dirigit als presents. «A partir d’avui anirem on el poble ens necessita. Els demano a vostès que tinguin la seguretat més gran d’estar sempre atents a les autoritats. Demano als alcaldes que estiguin al costat del poble, també als governadors», ha indicat, segons ha recollit el diari peruà ‘Gestión’.