Relacions internacionals

Maroto buscarà als EUA solució per mantenir la capacitat i l’ocupació a Alcoa

La seva agenda també inclou reunions relacionades amb el comerç, la inversió i la política aranzelària

Maroto buscarà als EUA solució per mantenir la capacitat i l’ocupació a Alcoa
2
Es llegeix en minuts

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, es reuneix aquest dilluns amb els màxims responsables de la multinacional nord-americana de l’alumini Alcoa a Pittsburg (Pennsilvània), en el marc del seu viatge oficial als Estats Units, per mirar de buscar una solució per a la factoria de San Cibrao (Lugo).

Maroto comença aquest dilluns una visita oficial als Estats Units i serà la primera representant del Govern espanyol a ser rebuda per membres de l’equip del president Joe Biden, amb els quals mirarà d’«intensificar» les relacions comercials transoceàniques i reforçar la presència de les empreses espanyoles al país.

Aquestes trobades precedeixen el viatge oficial del president del Govern, Pedro Sánchez, a mitja setmana, al qual també s’incorporarà la ministra d’Indústria.

Segons l’agenda del Ministeri, en la reunió amb els màxims responsables d’Alcoa a l’oficina central de la companyia a Pittsburg (Pennsilvània) la ministra traslladarà la voluntat del Govern de trobar una solució que garanteixi el manteniment de les capacitats industrials i els llocs de treball a la factoria de San Cibrao, a la comarca d’A Mariña de Lugo.

La ministra tindrà també reunions amb responsables del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) per avançar en la col·laboració mútua per a la promoció de projectes a l’Amèrica Llatina i una trobada amb representants de les empreses espanyoles més actives als EUA.

Dimarts celebrarà una reunió amb la secretària de Comerç nord-americà, Gina Marie Raimondo, amb una intensa agenda sobre els sectors d’acer i alumini, el contenciós sobre els aranzels a l’oliva negra espanyola i el procediment antidúmping que afecta les exportacions de torres eòliques.

També abordaran qüestions sobre mobilitat i visats que afecten el comerç i la inversió, a més de les oportunitats per a les empreses espanyoles en el marc de l’American Jobs Plan, el programa de reconstrucció d’infraestructures als EUA dissenyat pel govern de Biden.

Després es trobarà amb la responsable de l’Oficina del Representant Comercial dels EUA, Katherine Chi Tai, per dialogar sobre la política aranzelària nord-americana a productes espanyols.

Notícies relacionades

Després d’aquestes trobades, Maroto viatjarà a Nova York per afegir-se a la delegació que acompanya el president del Govern a la seva gira nord-americana.

Allà, a més d’assistir junt amb Sánchez a la inauguració de la nova Oficina Econòmica i Comercial a l’edifici Chrysler de Manhattan, la ministra presentarà davant «rellevants» representants del sector turístic nord-americà els plans del Ministeri en aquest àmbit i traslladarà els protocols de mobilitat per viatjar a Espanya de manera segura.