Esclat social

Detinguda a Cuba la corresponsal del diari ‘ABC’

  • Camila Acosta, que treballa també per al mitjà digital ‘Cubanet’, va ser arrestada a prop de casa seva

  • Els agents van escorcollar el seu domicili i van confiscar tot l’equip de treball de la reportera

Detinguda a Cuba la corresponsal del diari ‘ABC’

ABC / FB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La corresponsal a l’Havana de l’ABC, Camila Acosta, va ser detinguda ahir al matí a Cuba. Segons explica el mitjà espanyol, Acosta abandonava ahir casa seva per acompanyar el seu pare a fer-se una PCR quan va ser interceptada per diversos membres de les forces de seguretat. Una vegada arrestada, els agents van entrar al seu domicili, on van portar a terme un registre i van sostreure tot el seu equip de treball.

La periodista havia estat cobrint les protestes contra el règim que estan tenint lloc aquests dies a l’illa. «Avui he sigut testimoni de la violència i repressió contra manifestants pacífics a l’Havana, de l’odi del règim cubà i les seves bastes manipulacions», explicava la reportera a les xarxes.

La difícil tasca periodística

Diumenge, la periodista, que treballa també per al mitjà digital ‘Cubanet’, ja va patir la fustigació a l’hora de fer la seva feina. Com altres professionals, Acosta va perdre la connexió a internet i a WhatsApp, apagades tècniques que no són casuals, sinó que són utilitzades pel Govern cubà per silenciar la dissidència.

Notícies relacionades

Acosta ja va ser detinguda en una ocasió anterior, fet que li va suposar el repudi dels seus veïns i la va obligar a mudar-se en diverses ocasions, com explica ABC. A més, la periodista té prohibit entrar i sortir de l’illa.

La seva detenció se suma a altres atacs contra periodistes. Ahir va ser agredit el fotoperiodista espanyol d’Associated Press Ramón Espinosa. Així mateix, nombrosos reporters han patit robatoris d’equips i telèfons mòbils per part de les autoritats cubanes, com és el cas de la fotògrafa colombiana Eliana Aponte.