Esclat social

Ferit un fotoperiodista espanyol durant la repressió policial a Cuba

  • Els telèfons i equips de nombrosos reporters internacionals van ser confiscats

Ferit un fotoperiodista espanyol durant la repressió policial a Cuba

El foto periodista Ramón Espinosa durante el forcejeo con la policía cubana.

1
Es llegeix en minuts

El fotoperiodista espanyol Ramón Espinosa, de l’agència Associated Press, va resultar ferit diumenge mentre cobria l’onada de protestes que està vivint Cuba en les últimes hores. A més, a nombrosos corresponsals estrangers els van ser confiscats telèfons i equips. És el cas també de la fotògrafa colombiana Eliana Aponte, dona d’Espinosa, a qui també li van robar la càmera.

En les imatges difoses per Afp, es pot observar com el fotoperiodista espanyol forceja amb les forces de seguretat mentre intenta fer fotografies de les protestes. Malgrat que, en un primer moment, les marxes van discórrer de manera pacífica i sense intervenció policial, al llarg de la tarda els ànims es van anar escalfant i van començar a succeir-se les detencions de manifestants que eren arrossegats a cotxes policials i fins i tot a camions, i trets d’allà.

Repressió governamental

Notícies relacionades

Els enfrontaments amb les forces de seguretat van tenir lloc aquest diumenge davant el Capitoli a l’Havana, on hi havia congregades unes 2.000 persones al crit de «dictadors» i «fora el comunisme». Mentre els manifestants caminaven pel passeig del Prado en direcció al Malecón, els camions militars en van bloquejar l’accés i la marxa es va dispersar.

Al voltant de les 15.00 (hora local), les autoritats cubanes van tallar el servei d’internet als mòbils i les trucades van començar a mostrar inestabilitat. Aquesta «apagada» digital, que va durar diverses hores, va dificultar conèixer en temps real què estava passant realment a l’illa.