Fustigació

Dos homes assetgen i intimiden en un parc el director mèdic d’Anglaterra

  • Johnson condemna la «menyspreable» agressió i afirma estar «commocionat» pel succés, difós a les xarxes socials

  • Altres membres de l’Executiu britànic han patit també agressions per part de ciutadans contraris a les vacunes o en desacord amb les restriccions

Dos homes assetgen i intimiden en un parc el director mèdic d’Anglaterra

Neil Hall / Efe

2
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha condemnat aquest dimarts el «menyspreable assetjament» i «intimidació» a què dos homes van sotmetre en un parc de Londres el director mèdic d’Anglaterra, Chris Whitty, que exerceix un paper destacat en la resposta nacional contra la pandèmia.

El líder conservador s’ha referit aquest dimarts al seu compte de Twitter a l’incident, pel qual ha assegurat estar «commocionat». La gravació dels fets va ser difosa a xarxes socials i pels mitjans de comunicació britànics i mostra com Whitty és assetjat, quan camina en un parc, per dos homes que no deixen d’increpar-lo. «Condemno el comportament d’aquests brètols. Els nostres funcionaris públics que treballen molt dur no s’haurien d’haver d’enfrontar-se a aquest tipus d’intimidació als nostres carrers i no ho tolerarem», assenyala Johnson en un tuit.

Investigació policial

A les imatges s’aprecia com dos homes agafen el professor Whitty i l’assetgen mentre li diuen amb sarcasme: «¿Una foto, sisplau?». Quan el funcionari intenta desprendre’s d’aquests subjectes per continuar caminant, tots dos l’agafen un altre cop. La Policia Metropolitana de Londres (Met) està investigant el vídeo que recull els fets, que dura uns 20 segons i que aparentment va ser gravat al parc de Saint James i compartit a les xarxes socials. En el vídeo s’escolta així mateix una veu que diu: «Deixin en pau aquest senyor», just abans que la gravació s’acabi.

A més de Johnson, també ha reaccionat a l’incident la ministra britànica d’Interior, Priti Patel, que ha manifestat, en declaracions a Times Radio que està «horroritzada» pel que ha passat. «És terrible veure una figura pública tan important, algú que dia rere dia ha estat servint el país per mantenir-nos segurs, ser objecte d’un abús tan atroç», va comentar Patel.

Notícies relacionades

Així mateix, el secretari de Sanitat, Sajid Javid, s’ha fet ressò del que va passar i ho ha qualificat d’«atroç i totalment inacceptable». «Això és repugnant i aquests gallets han de ser trobats i acusats. Tolerància zero amb l’assetjament d’un funcionari públic», ha comentat també Nadhim Zahawi, ministre de vacunes.

No és la primera vegada que Witty o altres funcionaris d’alt nivell s’enfronten a l’assetjament, ja que anteriorment van ser objecte dels qui s’oposen a la implantació de la vacuna contra la Covid o a les restriccions de tancament. La setmana passada, el subdirector mèdic d’Anglaterra, Jonathan Van-Tam, va ser agredit verbalment per un manifestant mentre entrava en un edifici governamental.