La lluita contra la pandèmia

El Regne Unit es planteja adoptar un passaport Covid per facilitar viatges

  • El document permetria als britànics viatjar sense haver de fer quarantena a la tornada

  • Londres estudia també aplicar el certificat per a les arribades d’estrangers al país

El Regne Unit es planteja adoptar un passaport Covid per facilitar viatges

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

La Gran Bretanya estudia la possibilitat de posar en marxa un passaport Covid per alleujar les restriccions de viatge. Així, s’aprovaria una flexibilització de les mesures durant l’estiu que permetria als turistes completament vacunats evitar proves o quarantenes. La setmana passada ho van fer els països de la Unió Europea.

El secretari financer del Tresor, Jesse Norman, ha assegurat que el Govern no descarta cap opció al considerar com reobrir els viatges, però que seran «cautelosos al presentar plans per als anomenats ‘passaports de vacunes’». «Estem mirant de moure’ns amb cautela i progressivament en la direcció correcta per no descartar res en aquest moment», ha dit Norman a Sky News, i ha afegit que el virus no és una cosa que pugui controlar-se. «Seria imprudent donar carta blanca o fer una declaració ferma ara», ha afegit.

Semàfor de països

Notícies relacionades

Segons els plans, les persones que hagin rebut dues dosis de la vacuna Covid-19 podran evitar la quarantena a la tornada dels països de la llista taronja, tot i que encara hauran de fer-se la prova. Els mitjans locals asseguren que el Govern encara està treballant sobre si qualsevol nou règim es limitaria als britànics que tornen o s’aplicaria a totes les arribades.

La Gran Bretanya va permetre que es reprenguessin els viatges internacionals el mes passat, però gairebé totes les destinacions principals van quedar fora de la llista de països oberts per a vacances lliures de quarantena. Segons el sistema de semàfor actual, els viatgers que tornen de països de la llista verda se sotmeten a les proves de Covid-19, però no necessiten posar-se en quarantena. Les arribades de països en la llista taronja han d’aïllar-se, i les arribades de països de la llista de color vermell han de posar-se en quarantena en un hotel.