Cita amb les urnes

Cues de ciutadans peruans a Barcelona per participar en les eleccions del seu país

Resposta massiva a la segona volta electoral que enfronta l’esquerrà Pedro Castillo i la dretana Keiko Fujimori

Votaciones en Barcelona

Votaciones en Barcelona / ENRIC FONTCUBERTA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Més de 150.000 ciutadans del Perú han sigut cridats a Espanya en lasegunda volta de les eleccions presidencials del seu país, que es disputen l’esquerrà Pedro Castillo i la dretana Keiko Fujimori, després d’una disputada i tensa campanya electoral. La majoria dels peruans que viuen a Espanya estan inscrits per votar a Madrid (75.778) i Barcelona (56.000), tot i que hi ha dotze locals electorals més habilitats a diferents ciutats espanyoles perquè també puguin exercir el sufragi. La comunitat peruana resident a Catalunya ha fet aquest matí llargues cues al voltant del recinte firal de Montjuic a Barcelona, per exercir el seu dret a vot.

Notícies relacionades

Perquè la jornada electoral es desenvolupés amb tota seguretat en plena pandèmia de coronavirus, les autoritats consulars peruanes i les espanyoles han engegat un pla de prevenció i control als centres de votació, que inclou l’ús obligatori de la mascareta, el distanciament social, la limitació d’aforament, el control de temperatura i la disposició de gel hidroalcohòlic.

Amb 152.381 votants inscrits, Espanya és el segon país, per darrere els Estats Units amb més electors peruans i des del consolat de Madrid, la circumscripció amb més inscrits al país, han constatat, com en la primera volta, una gran assistència de representants dels partits polítics participants, a més d’observadors internacionals i periodistes, tant peruans com espanyols.