crisi diplomàtica

Militars algerians es reuneixen amb comandaments militars espanyols mentre Ghali segueix a Espanya

  • Fonts de l’EMAD asseguren que les reunions estaven ja previstes i se celebraran al llarg d’aquests dies

1
Es llegeix en minuts

Militars algerians van arribar aquest dilluns a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) per participar en una sèrie de reunions amb comandaments militars espanyols de l’Estat Major de la Defensa (EMAD), segons han confirmat fonts de les Forces Armades.

L’arribada dels militars algerians coincideix amb la presència en un hospital espanyol del secretari general del Front Polisario, Brahim Ghali, i s’ha produït poc després de la crisi generada a Ceuta amb el pas des del Marroc de milers de persones que van travessar la frontera.

No obstant, fonts de l’EMAD asseguren que les reunions estaven ja previstes i es faran al llarg d’aquests dies. Els militars algerians van arribar a Madrid a bord d’un avió procedent del seu país que va aterrar aquest dilluns a Torrejón de Ardoz, generant tota mena d’especulacions.

Front Polisario

Notícies relacionades

El líder del Front Polisario ha sigut imputat per l’Audiència Nacional per diversos delictes, entre els quals de lesa humanitat, però no s’ha dictat una ordre de detenció en contra seu. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va assegurar aquest dilluns que el Govern no actuarà fins que es pronunciïn els tribunals.

Ghali va ser ingressat el passat 18 d’abril a l’Hospital de San Millán-San Pedro, a La Rioja, amb un quadro greu per malalties derivades de la Covid-19. La seva estada a Espanya ha portat l’Audiència Nacional a citar-lo com investigat perquè l’1 de juny respongui a la querella presentada per l’activista sahrauí Fadel Breica, que l’acusa de delictes de detenció il·legal, tortures i lesa humanitat presumptament comesos als campaments de Tinduf.