Desconfinament gradual

El Regne Unit treu les Canàries de la llista de destinacions a les quals desaconsella viatjar

  • Portugal i diverses illes gregues també deixen de ser zones excloses per als turistes britànics

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern britànic ha retirat aquest dimarts les Illes Canàries de la llista de destinacions a les quals fins ara desaconsellava viatjar, si no era per motius essencials, als seus ciutadans per la incidència del coronavirus.

Segons ha anunciat aquest dimarts en una actualització de les restriccions de viatge que figuren a la web de l’Executiu britànic, el Ministeri d’Exteriors assenyala que «desaconsella qualsevol viatge no essencial a Espanya, incloses les illes Balears però excloses les Illes Canàries, partint de l’actual avaluació dels riscos de la Covid-19».

De la mateixa manera, el Govern treu d’aquesta llista Portugal (excloses les Açores) i diverses illes gregues, a l’espera que abans del 17 de maig difongui el seu nou sistema de «semàfor» pel qual classificarà en vermell, taronja i verd els països en funció de la situació epidemiològica.

Veto vacacional

S’espera que el veto a les vacances a l’estranger s’aixequi d’aquí dues setmanes com a part del full de ruta que segueix el Govern de Boris Johnson per efectuar el desconfinament gradual.

És previst que a finals d’aquesta setmana s’introdueixi un sistema basat en el nivell de risc de cada país, al qual s’adjudicarà un dels tres colors del semàfor (verd, taronja o vermell), i que comportarà diferents normes per als viatgers que tornen segons la llista en la qual figuri la seva destinació vacacional.

D’acord amb això, aquelles persones que tornen d’un lloc ubicat en la llista «verda» no hauran de fer quarantena a la seva tornada al Regne Unit, mentre que, en canvi, els que arribin d’una destinació «taronja» s’hauran d’aïllar durant almenys cinc dies.

Deu dies de quarantena a 2.016 euros la nit

Els ciutadans que hagin estat en destinacions classificades en la llista vermella (de màxim risc pel virus) hauran, a la seva tornada, de fer una quarantena de deu nits en un hotel habilitat pel Govern britànic –per un cost xifrat en 1.750 lliures (2.016 euros), que corre a càrrec del mateix ciutadà.

Notícies relacionades

A l’hora d’avaluar el risc pel virus de cada país es tindran en compte diversos elements, com la proporció de la població vacunada de cada destinació, les taxes d’infecció, l’emergència de noves variants del virus o l’accés a dades científiques fiables dels països.

Si bé l’actual consell sobre viatges a l’estranger que emet el Foreign Office no ha de coincidir necessàriament amb la llista «verda» que el govern publicarà en els pròxims dies, sí que dona una idea sobre l’avaluació que fa l’Executiu britànic sobre els riscos que presenta cada destinació per als turistes.