Navalni abandona la vaga de fam després de veure parcialment satisfetes les seves demandes

  • L’activista va ser examinat recentment en un hospital civil per especialistes, que van realitzar les proves mèdiques que exigien doctors de la seva confiança

  • «Mantenir la vaga de fam seria perillós per a la seva vida i la seva salut», havien advertit els especialistes pròxims del bloguer

Navalni abandona la vaga de fam després de veure parcialment satisfetes les seves demandes
Es llegeix en minuts

Seguint els consells dels metges de la seva confiança, Aleksei Navalni, el principal líder de l’oposició a Rússia, ha anunciat aquest divendres que es disposa a abandonar la vaga de fam que va iniciar a finals de març. La vigília, doctors pertanyents a un sindicat pròxim al bloguer li havien demanat que abandonés la protesta perquè ja s’havien vist parcialment satisfetes les demandes que plantejaven. No obstant, en una publicació al seu compte d’Instagram, l’activista manté la seva petició de ser visitat per especialistes de la seva elecció.

«Mantenir la vaga de fam seria perillós per a la seva vida i per a la seva salut», havia constatat Anastasia Vasilieva, al capdavant de l’Aliança de Doctors. Dimarts passat, un dia abans d’una protesta ciutadana en què van participar milers de ciutadans de tot Rússia, el bloguer va ser traslladat per primera vegada, des que el van empresonar, a un hospital civil de la ciutat de Vladímir, a uns 180 quilòmetres a l’est de Moscou, on va ser examinat per diversos especialistes neuròlegs i uròlegs. Allà se li van realitzar les proves que els seus pròxims exigien per a un diagnòstic precís. Leonid Volkov, dirigent del Fons contra la Corrupció (FBK) a l’estranger, va presentar la visita hospitalària de l’opositor com una victòria de les mobilitzacions de carrer. Tot això demostra que el sistema «reacciona a les pressions», ha escrit al seu compte d’Instagram.

Notícies relacionades

Mal a l’esquena

L’opositor feia mesos que es queixava d’un mal d’esquena i pèrdua de sensibilitat a les extremitats. Se li havia diagnosticat una doble hèrnia discal i, davant l’agreujament dels símptomes, exigia que el visitessin metges de la seva confiança. L’estiu passat, Navalni va patir un enverinament amb un agent neurotòxic de la família Novitxok i va ser traslladat i hospitalitzat a Alemanya. Dimecres passat, milers de persones van sortir als carrers de Rússia exigint que li fessin un tractament mèdic adequat i en condicions.