Lluita contra el canvi climàtic

El Kremlin confirma que Putin participarà en la cimera del clima convocada per Biden

  • Biden va convidar 40 líders mundials a la cimera sobre el canvi climàtic, que s’estendrà fins dijous

El Kremlin confirma que Putin participarà en la cimera del clima convocada per Biden
1
Es llegeix en minuts

El president de Rússia, Vladimir Putin, participarà en la cimera del clima convocada pel seu homòleg nord-americà, Joe Biden, la qual començarà dijous, segons ha confirmat aquest dilluns el Kremlin.

«El 22 d’abril, el president de Rússia, Vladimir Putin, intervindrà en la reunió dels líders sobre el tema del clima en el format de videoconferència», ha assenyalat en un comunicat, recollit per l’agència de notícies russa Sputnik.

Biden va convidar 40 líders mundials a la cimera sobre el canvi climàtic, que s’estendrà fins dijous. Es tracta d’una iniciativa del mandatari per intentar allunyar-se de les polítiques mediambientals que va portar a terme l’anterior inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump, i reforçar una aliança internacional amb les «principals economies del món per enfrontar la crisi climàtica».

Conversa telefònica

Notícies relacionades

Els dos presidents van mantenir una conversa telefònica dimarts passat, en el marc de les tensions creixents a compte de la situació a la frontera amb Ucraïna. En la conversa, segons la Presidència russa, Biden va confirmar la invitació a Putin per participar en la trobada.

Els Estats Units van imposar dies més tard una bateria de sancions contra Rússia, inclosa l’expulsió de personal diplomàtic de Washington, per les seves activitats «nocives». Moscou va replicar amb una mesura similar i va avisar d’una resposta «contundent».