Crisi sanitària global

Dimiteix el ministre de Salut d’Àustria, pel desgast de la seva salut en plena pandèmia

Rudolf Anschober, de 60 anys, ha patit dos desmais en poc temps

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat d’Àustria, Rudolf Anschober, ha anunciat aquest dimarts la dimissió després de patir la setmana passada un desmai per segona vegada, al·legant que les necessitats actuals del ministeri requereixen una persona que estigui en millors condicions de salut. «M’he adonat que he de posar el fre d’emergència per a mi mateix», ha afirmat el polític verd, en al·lusió al terme pel qual solen conèixer-se les mesures excepcionals per fer front a la pandèmia de Covid.

Notícies relacionades

Anschober, de 60 anys, ha ostentat la cartera de Sanitat des de l’arrencada del Govern de coalició entre el Partit Popular Austríac (OeVP) del canceller, Sebastian Kurz, i Els Verds, el gener del 2020. Durant aquest temps, ha aconseguit ser un dels polítics més populars d’Àustria, i ha superat fins i tot Kurz en els sondejos.

«Un dels meus punts forts és que mantinc la calma en situacions de crisi», va explicar en una ocasió. No obstant, també ha rebut crítiques per la gestió de la pandèmia, en els últims mesos, pels problemes relatius a la campanya de vacunació i els errors de comunicació.