Vot presencial

¿Com votar a les eleccions del Perú el 2021 des d’Espanya?

  • Els electors han de comprovar l’escola i la taula abans d’acudir a les urnes perquè el procés sigui el més àgil i segur possible

  • El consolat recomana als votants portar el seu propi bolígraf i recorda que la mascareta és obligatòria en tot moment

¿Com votar a les eleccions del Perú el 2021 des d’Espanya?
1
Es llegeix en minuts

El pròxim 11 d’abril, al voltant de 150.000 peruans estan cridats a votar a Espanya per elegir un nou president per al seu país. El procés arriba després de les protestes que van tenir lloc al Perú al novembre contra la destitució del llavors cap de l’Estat, Martín Vizcarra. A més del president, els peruans també hauran d’elegir els vicepresidents, els membres del Congrés i els representants del Perú davant el Parlament Andí.

El vot és presencial. A Barcelona, el Consolat General ha habilitat el Pavelló Centenari de la Fira, al qual s’accedeix per la plaça de l’Univers o l’avinguda de la Reina Maria Cristina. A més, a Andorra s’obrirà la sala d’actes del Centre Cultural La Llacuna, a Las Palmas de Gran Canaria ho farà el Consolat del Perú, a Màlaga serà el Consolat Honorari del Perú; a Mallorca, l’Auditòrium; a Oviedo, la sala Núm. 1 del Palau d’Exposicions i Congressos; a Salamanca, el Consolat del Perú; a Santa Cruz de Tenerife ho farà la Societat de Desenvolupament; a Vigo, el Pavelló Poliesportiu del Berbés, i a Saragossa, la sala María Arrondo del Centre Cívic Torrero.

Malgrat que el vot a l’exterior té un caràcter obligatori, aquells ciutadans que no puguin acudir a les urnes no tindran cap tipus de sanció. L’horari de votació serà de 8 del matí a 4 de la tarda. Abans de dipositar la papereta a l’urna, els votants hauran de presentar el DNI, que ha d’indicar que el lloc de residència és a Espanya. El padró es va canviar l’11 d’abril del 2020, per la qual cosa qualsevol modificació posterior no podrà ser considerada. De tota manera, el consolat informa que es pot presentar el DNI caducat.

Àgil i segura

Notícies relacionades

Perquè la votació sigui el més àgil i segura possible, des del Consolat es recomana als ciutadans que consultin el seu lloc de votació i la taula corresponent abans d’acudir-hi i que portin un bolígraf per evitar el major nombre de contactes possible. La mascareta serà obligatòria en tot moment. En aquesta ocasió no hi haurà taula de transeünts, que són aquells destinats als electors no domiciliats, prèviament identificats i inscrits.

El Govern del Perú ha posat en marxa una plataforma de vot informat perquè els electors puguin conèixer millor els candidats que es presenten als diferents processos.

Temes:

Perú Eleccions