Toc de queda i tancament de locals comercials

Alemanya endurirà les mesures anti-Covid fins al 18 d’abril

  • Després de superar el llindar de 100 en la incidència, Alemanya tornarà previsiblement a la fase anterior de la desescalada

Alemanya endurirà les mesures anti-Covid fins al 18 d’abril
1
Es llegeix en minuts

Angela Merkel i els líders regionals alemanys s’han reunit aquest dilluns per debatre l’enduriment de les restriccions anti-Covid. La reunió, que està prevista que s’allargui fins tard, té com a objecte definir mesures com un possible toc de queda nacional, una solució que ja va ser impugnada anteriorment. La cancellera i els líders dels 16 ‘lands’ del país s’havien de reunir en un primer moment per pactar una relaxació de les restriccions, però l’arribada d’una tercera onada epidèmica, causada per la variant britànica, ha canviat la situació.

La taxa d’incidència ha arribat a 107,3 aquest dilluns, que ha anat augmentant constantment durant les últimes setmanes. Aquesta tendència, si es confirma, activarà un mecanisme denominat «fre d’emergència» a Alemanya, negociat a principis de març i que preveia l’anul·lació automàtica de les poques relaxacions concedides aquest mes. Les regions més afectades haurien de tornar a imposar el tancament de botigues i fins i tot escoles.

Restriccions esteses

Notícies relacionades

En general, totes les restriccions ja vigents s’han d’estendre fins al 18 d’abril, segons el projecte d’acord en discussió, i les empreses han de continuar promovent el teletreball, tot i que se’ls demanarà que ofereixin almenys dues proves per setmana als treballadors.

No obstant, la part més delicada de les negociacions es refereix al possible establiment de tocs de queda a les zones considerades de més risc, aquelles on la taxa d’incidència supera els 100 casos per 100.000 en set dies. Aquesta mesura a nivell nacional seria la primera a Alemanya des de l’inici de la pandèmia, perquè, tot i que ja s’han establert tocs de queda, han sigut només a nivell local.