Previstes al març

França aprova ajornar al juny les eleccions regionals pel coronavirus

El Senat gal ha aprovat un projecte de llei per posposar fins al juny aquests comicis davant l’imparable avenç de la pandèmia

1
Es llegeix en minuts

El Senat de França ha aprovat un projecte de llei per ajornar al juny les eleccions regionals, previstes per al març, a causa de la pandèmia de coronavirus, segons ha anunciat l’òrgan legislatiu a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

«El Senat va aprovar en primera lectura el projecte de llei que posposa les eleccions departamentals i regionals», ha indicat, abans de detallar a la seva pàgina web que el projecte de llei ajorna, a més, al desembre del 2027 les regionals posteriors, que estaven previstes per al març del 2027.

Així mateix, ha assenyalat que «el consell científic haurà d’enviar al Parlament, abans de l’1 d’abril, un informe pronunciant-se sobre l’estat de la pandèmia de Covid-19 i sobre els riscos sanitaris vinculats a la celebració d’aquestes votacions i la campanya electoral precedent».

Les autoritats franceses van indicar el dimarts que durant les 24 hores prèvies s’havien detectat 22.086 casos i 352 de morts per coronavirus, fet que situa els totals en 3.079.943 i 74.106, respectivament, des de l’inici de la pandèmia.

Notícies relacionades

Així mateix, el ministre de Sanitat, Olivier Véran, va assenyalar que el Govern no té intenció de «retardar» l’aplicació de la segona dosi de les vacunes contra la malaltia a causa del temor davant l’aparició de noves variants, si bé va reconèixer que hi ha «cert grau d’incertesa».

França té previst, en aquest sentit, administrar la segona dosi de la vacuna en un termini comprès entre 21 i 28 dies des de la primera dosi, tal com faran països com Alemanya. El Regne Unit, per la seva banda, ha decidit estendre el termini per administrar la segona dosi per aconseguir així que la primera arribi un major nombre de persones.