Fòrum de Davos

Von der Leyen exigeix a les farmacèutiques que compleixin l’entrega de les vacunes

  • «Les empreses han de mantenir les seves promeses i honrar les seves obligacions», diu la presidenta de la Comissió Europea

  • La dirigent de la UE convida els EUA a treballar junts en una regulació que controli els gegants tecnològics.

Von der Leyen exigeix a les farmacèutiques que compleixin l’entrega de les vacunes
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha exigit als laboratoris que compleixin els seus compromisos i que entreguin a temps les vacunes negociades contra la Covid-19, després dels anuncis de retards en la distribució de dosis dins del bloc de països de la UE. «Europa ha invertit milers de milions per desenvolupar les primeres vacunes contra la Covid-19. Ara les empreses han de mantenir les seves promeses i honrar les seves obligacions», ha dit Von der Leyen en un discurs per videoconferència des de Brussel·les en el Fòrum Econòmic Mundial a Davos.

La Comissió Europea (CE) va augmentar ahir dilluns la pressió sobre AstraZeneca després de quedar insatisfeta amb les explicacions de la farmacèutica sobre els retards en l’entrega de vacunes. L’incompliment en els termini d’entrega coincideix amb l’arribada de variants més contagioses del coronavirus que han motivat les noves restriccions a la mobilitat.

Notícies relacionades

Brussel·les, que licita els contractes amb els desenvolupadors de vacunes en nom dels països de la UE, va ser informada divendres passat per AstraZeneca que no compliria les entregues firmades i en les pròximes setmanes rebria considerablement menys dosis que les acordades.

Control dels gegants tecnològics

En el seu discurs en el fòrum de Davos, Von der Leyen, va convidar el Govern dels Estats Units a treballar units en la creació d’un marc regulatori per controlar el poder dels gegants tecnològics. «Necessitem contenir l’immens poder de les grans empreses digitals [...]. Junts podem crear una guia per a l’economia digital que sigui vàlida a tot el món», va dir la presidenta de la Comissió Europea.