Tensió als Estats Units

Detenen un excandidat republicà per participar en l’assalt al Capitoli

Gabriel García, membre de Proud Boys, es va gravar a si mateix i va pujar el vídeo a les xarxes socials

Detenen un excandidat republicà per participar en l’assalt al Capitoli
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’excandidat republicà per la Legislatura de Florida (EUA) Gabriel García, que és membre del grup ultradretà Proud Boys, va ser detingut aquest dimarts i acusat de participar en l’assalt al Capitoli ocorregut el 6 de gener, segons informa Efe.

«Irrompem al Capitoli, la cosa està a punt de posar-se lletja», va assenyalar García en un vídeo sobre la presa que ell mateix va publicar a les xarxes socials.

García, de 40 anys i exmembre de l’Exèrcit dels EUA, va ser detingut aquest dimarts, segons va informar el diari ‘Miami Herald’, que va tenir accés a l’arxiu judicial. Va detallar que el llatí va tenir aquest dimarts el seu primer dia en què enfronta càrrecs relacionats amb la seva participació dels desordres i l’entrada violenta el Capitoli que van protagonitzar seguidors del president Donald Trump.

García, que va participar sense èxit en les eleccions primàries pel Districte 116 de Florida, demanava a crits, segons es veu al vídeo, l’alliberament d’«Enrique», amb referència al líder dels Proud Boys, Enrique Tarrio, també de Florida i d’origen cubà.

Tarrio va ser arrestat a Washington dos dies abans de l’assalt al Capitoli quan va arribar a la capital nord-americana per càrrecs relacionats amb la crema d’una banderola amb el lema Black Lives Matter (Les Vides Negres Importen) que va retirar el mes passat d’una església històrica de la raça negra a la ciutat.

Notícies relacionades

El líder del grup ultradretà s’enfronta a un càrrec de destrucció de propietat, un delicte menor, a més de dos càrrecs més per possessió de carregadors d’armes de foc amb capacitat extra per a bales.

El grup Proud Boys és el que més perfil ha cobrat en els últims mesos d’entre les organitzacions d’ultradreta que recolzen Trump, que demà s’acomiada de la Presidència. L’assumirà el demòcrata Joe Biden.

Temes:

Estats Units