A 11 quilòmetres de casa seva

Crítiques a Johnson per sortir en bicicleta en ple confinament

Si bé les regles sobre el confinament són una mica ambigües, es demana a la gent que limiti els exercicis físics

  • El primer ministre va ser vist en bici al barri de Stratford, lluny de casa seva, acompanyat pel seu personal de seguretat

  • La residència de Downing Street no ha volgut pronunciar-se sobre el passeig que va fer el polític diumenge a la tarda

Crítiques a Johnson per sortir en bicicleta en ple confinament
2
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, és centre de les crítiques per haver sigut vist anant en bicicleta lluny de la seva residència a Londres, malgrat que es demana a la població que faci exercicis prop de casa seva com a part de les mesures de l’actual confinament a Anglaterra.

Els diaris assenyalen aquest dimarts que el cap del Govern va ser vist diumenge a la tarda amb casc, mascareta i anant en bicicleta al parc olímpic, a l’est de Londres i a uns onze quilòmetres de la seva residència oficial, al 10 de Downing Street. Si bé les regles sobre el confinament són una mica ambigües, es demana a la gent que limiti els seus exercicis físics –com sortir a córrer, fer una caminada o anar amb bicicleta– a la seva àrea «local». La residència de Downing Street no ha volgut pronunciar-se sobre el passeig que va fer el polític diumenge a la tarda.

A Johnson li agrada fer un recorregut amb bicicleta des del centre de Londres fins a Stratford, que pel que sembla feia quan vivia al barri d’Islington, al nord de Londres, segons la premsa. El primer ministre és un apassionat de la bici i, quan era alcalde de Londres, sempre hi anava des d’Islington fins a les oficines de l’alcaldia, al costat del riu Tàmesi.

Multes als ciutadans

El diputat laborista Andy Slaughter va declarar que el cap de Govern hauria «de liderar amb l’exemple», ja que Londres té un alt nivell de contagis de Covid-19, però que, Johnson és, «una vegada més, fes el que jo dic i no el que jo faig». Aquest incident surt a la llum després que diversos ministres donessin el seu suport a la decisió de la policia de multar la setmana passada dues dones a Derbyshire, al nord d’Anglaterra, després que aquestes fessin amb cotxe un recorregut de vuit quilòmetres fins a un parc per fer una caminada.

Notícies relacionades

Aquestes multes van ser suspeses la nit passada i la Policia de Derbyshire va demanar disculpes a les dues dones. Les restriccions imposades pel Govern remarquen que un «no ha de viatjar fora de la seva àrea local» per fer exercici.

Els contagis han augmentat ràpidament en les últimes setmanes al Regne Unit arran de l’aparició d’una nova soca del coronavirus l’any passat al sud-est d’Anglaterra. Segons les últimes dades oficials, ahir es van registrar 46.169 noves infeccions i 529 morts.