Veneçuela

El grup de Maduro proposa Jorge Rodríguez com a president de l’Assemblea Nacional

L’oposició reitera que no reconeix els resultats de les eleccions del desembre

El grup de Maduro proposa Jorge Rodríguez com a president de l’Assemblea Nacional
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup parlamentari Bloc de Pàtria, aliat del president, Nicolás Maduro, proposarà aquest 5 de gener durant la presa de possessió de la nova Assemblea Nacional Jorge Rodríguez com a president de la institució, alhora que Iris Varela serà proposada com a vicepresidenta, i Didalco Bolívar, com a segon vicepresident, segons informa Europa Press.

Així ho va fer saber aquest dilluns el primer vicepresident del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV), Diosdado Cabello, en una trobada amb diputats electes a Caracas junt amb Maduro, tal com va informar la televisió pública veneçolana.

Cabello es va mostrar confiat que Rodríguez, exministre de Comunicació i exvicepresident, comptarà amb els recolzaments «de tot el país». També va anunciar que proposarà per al càrrec de secretària Rosalba Gil, i Inti Hinojosa, com a sotssecretària.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Maduro va assegurar que Cabello, ‘número dos’ del chavisme, assumirà la direcció del Bloc de la Pàtria, que inclou el Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i aliats del Gran Pol Patriòtic (GPP), en l’Assemblea Nacional. El líder va ressaltar que «és important promoure la unió dins del Parlament», i per això proposen Cabello per a aquest càrrec.

Aquest 5 de gener prendran possessió dels seus càrrecs els nous representants elegits en els comicis del 6 de desembre per a l’Assemblea Nacional, tot i que l’oposició ja ha anunciat que no reconeix els resultats i ha assegurat que prorrogarà l’actual legislatura de l’òrgan un any més.