La lluita contra la pandèmia

Londres tanca les seves escoles de primària per contenir el coronavirus

El principal sindicat educatiu del Regne Unit demana la mateixa mesura per al conjunt d’escoles del país

Londres tanca les seves escoles de primària per contenir el coronavirus
1
Es llegeix en minuts

Londres tancarà totes les escoles d’educació primària de la ciutat durant dues setmanes amb l’objectiu de contenir l’expansió del coronavirus a la regió. Segons ha avançat el diari ‘The Guardian’, el Govern de Boris Johnson ha accedit a les demandes de deu àrees de la capital britànica on no estaven previstos els tancaments.

No obstant, no només a Londres demanen tancar les aules a l’Executiu, sinó que el principal sindicat educatiu ha demanat el tancament a la resta del país, després d’encadenar quatre dies seguits amb més de 50.000 nous casos de coronavirus. «El que és correcte per a Londres ho és per a tot el país», ha afirmat la secretària general del Sindicat Nacional d’Educació, Mary Bous.

Notícies relacionades

El Regne Unit va acomiadar el 2020 amb un nou màxim de contagis, després de sumar 55.892 més en un dia, així com 964 morts més, igualment una de les seves pitjors dades. Aquest divendres, el país ha constatat 53.285 casos i 613 morts més, a més de 2.434 ingressos als hospitals a causa de la Covid-19. En total, des de l’inici de la pandèmia el país suma 2.542.065 casos i 74.125 víctimes mortals.

Fins ara, ja s’han vacunat més d’un milió de persones. El país va iniciar la seva campanya de vacunació amb la vacuna fabricada per Pfizer i BioNTech el 8 de desembre i aquest dimecres va donar llum verda a la creada per la Universitat d’Oxford i AstraZeneca. En aquest sentit, el ministre de Salut, Matt Hancock, ha considerat que amb aquest últim pas la vacunació «s’accelerarà des de dilluns».