Violència racista

Acomiadaran dos policies als EUA per la mort d’una afroamericana

Joshua Jaynes i Myles Cosgrove han rebut una carta on se’ls informa del seu cessament

Acomiadaran dos policies als EUA per la mort d’una afroamericana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Policia de Louisville (Kentucky, EUA) té previst acomiadar dos dels agents implicats en la mort al març de la dona negra Breonna Taylor, que es trobava al seu apartament quan va perdre la vida, van informar aquest dimarts mitjans locals i reporta Efe.

Els policies que seran acomiadats són Joshua Jaynes, que era responsable de l’ordre de registre que va permetre als agents irrompre a la vivenda, i Myles Cosgrove, l’agent que va disparar les bales que van acabar amb la vida de la dona, d’acord amb ‘The New York Times’ i altres mitjans que citen els advocats dels dos detectius.

Tots dos han rebut una carta del Departament de Policia de Louisville, en la qual se’ls informa del seu acomiadament, i dijous està prevista una vista per estudiar el cas.

Si es produeix l’acomiadament, Jaynes i Cosgrove serien el segon i tercer agents acomiadats per la seva implicació en la mort de Taylor, succés pel qual ja va haver de deixar el seu lloc l’agent Brett Hankison.

Taylor, de 26 anys, va morir a trets el 13 de març després que aquests tres policies blancs entressin al seu apartament per portar a terme una ordre de registre presumptament a la recerca d’estupefaents, que no van trobar.

Notícies relacionades

Els policies van irrompre a casa seva vestits de paisà, i per això el nòvio de la dona, Kenneth Walker, els va confondre amb criminals i va disparar contra ells. Els agents, no obstant, asseguren que abans d’entrar-hi es van identificar com a part del Departament de Policia de la ciutat, una cosa que Walker assegura que no va sentir.

La mort de Taylor, juntament amb la de George Floyd el 25 de maig a Minneapolis (Minesota), va desencadenar una onada nacional de protesta contra el racisme i la violència policial.