ensurt a berlín

Un cotxe amb pintades antiglobalització s'encasta a l'oficina de Merkel

El conductor ha sigut «immediatament» detingut per les forces de seguretat

merkel-coche / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un automòbil ha irromput avui a la zona de seguretat de la Cancelleria alemanya i ha xocat fins a aturar-se al costat de la tanca que dona accés a l’edifici, en el que sembla un acte de protesta d’acord amb les pintades plasmades al vehicle contràries a la globalització.

El succés s’ha produït cap a les 10.00 hora local (08.00 GMT), quan un home de 54 anys al volant d’un cotxe mida familiar ha entrat a l’àrea d’accés restringit i s’ha aturat després de xocar ja a mínima velocitat amb la tanca de l’entrada principal de vehicles. L’automòbil ha quedat mínimament fet malbé.

El conductor ha sigut «immediatament» detingut per les forces de seguretat de Cancelleria i portat a comissaria per ser interrogat.

La policia de Berlín ha indicat al seu compte de Twitter que s’investiguen actualment les seves motivacions, més enllà de les pintades al vehicle, on es podia llegir: «Maleïts assassins de nens i avis» i «Detingueu la política de globalització».

Un succés anterior

Segons diferents mitjans alemanys, com el «BZ», es tracta del mateix automòbil que ja va irrompre a la zona restringida de Cancelleria el 2014. Llavors, les pintades deien: «Acabeu amb el canvi climàtic assassí» i «Nicole, t'estimo».

Notícies relacionades

El succés ha tingut lloc mentre a l’interior de la seu governamental se celebrava un Consell de Ministres, al qual seguirà aquesta tarda la teleconferència entre la cancellera Angela Merkel i els líders dels 16 estats federats, en què s’espera que s’acordi prolongar les restriccions per la pandèmia de novembre fins al 20 de desembre.

D’acord amb les primeres informacions, l’automòbil es va dirigir intencionadament contra la tanca de seguretat de la Cancelleria, zona tallada al trànsit rodat i només accessible a mitjans de comunicació i delegacions oficials.