A mitjans del 2021

Qantas estudia demanar als viatgers internacionals estar vacunats contra la Covid

L'aerolínia australiana busca reprendre part dels seus vols comercials internacionals a mitjans del 2021

19/09/2011 Avión De Qantas

19/09/2011 Avión De Qantas / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’aerolínia australiana Qantas estudia demanar als viatgers internacionals un certificat de vacunació contra la Covid-19 com a condició per viatjar als seus avions, va indicar el director executiu, Alan Joyce. 

«Estem estudiant la possibilitat de canviar els nostres termes i condicions per demanar als viatgers internacionals que es vacunin abans que puguin pujar a l’avió», va dir ahir a la nit Joyce en una entrevista amb el canal 9 de la televisió australiana. 

L’executiu de Qantas, l’aerolínia bandera australiana, va explicar que encara no és clar que aquest requisit sigui necessari en l’àmbit nacional, però «certament, per als visitants internacionals que entren i la gent que surt del país, creiem que és una necessitat». 

Prèviament, Joyce també va dir que Qantas busca reprendre part dels seus vols comercials internacionals a mitjans del 2021, tot i que la mesura dependrà en gran manera de la disponibilitat de la vacuna contra la Covid-19. 

Austràlia va tancar el març passat les seves fronteres internacionals arran de la pandèmia, si bé l’aerolínia va continuar operant diverses rutes nacionals i vols de repatriació. 

El Govern australià, que planeja subministrar des del març del 2021 les vacunes contra la Covid-19, ha realitzat acords per adquirir 130 milions de dosis de les vacunes de BioNtech-Pfizer, Oxford-Astrazeneca, Novavax, i la que desenvolupa la Universitat de Queensland. 

A l’agost, el primer ministre australià, Scott Morrison, va dir que la vacuna serà «tan obligatòria com sigui possible fer-la», a fi d’aconseguir el 95% d’immunització dels més dels 25 milions d’habitants del país. 

Notícies relacionades

Austràlia acumula més de 27.820 casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, amb 907 morts, i uns 20.349 infeccions i 819 defuncions dels quals corresponen a l’estat de Victòria, on un rebrot per presumptes errors en la seguretat en els centres de quarantena va desencadenar una segona onada del nou coronavirus al país. 

Actualment l’estat d’Austràlia del Sud lluita contra un brot de Covid-19, detectat fa més d’una setmana i que va obligar a confinar durant tres dies els seus 1,7 milions d’habitants per contenir-ne la propagació i després de detectar-se que un treballador de nacionalitat espanyola i amb visat temporal va mentir sobre els seus contactes.