Conquesta israeliana del Golf

Israel i Bahrain discuteixen l'enfortiment dels seus llaços diplomàtics

«Estem molt emocionats pel fet de portar els fruits de la pau a la nostra gent i els nostres països en molt poc temps, ha dit Netanyahu després de conversar amb el seu homòleg saudita

undefined48359616 epa6209  jerusal n  israel   27 05 2019   el primer ministro201116155054

undefined48359616 epa6209 jerusal n israel 27 05 2019 el primer ministro201116155054 / ABIR SULTAN

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Nou acostament entre Israel i Bahrain. El primer ministre israelià Benjamin Netanyahu i el seu homòleg de Bahrain, el príncep Salman bin Hamad bin Isa al-Khalifa, han discutit aquest dilluns l’enfortiment dels seus llaços. «Tots dos estem molt emocionats pel fet de portar els fruits de la pau a la nostra gent i els nostres països en molt poc temps», ha celebrat Netanyahu aquest dimarts. 

Notícies relacionades

La conquesta israeliana del golf Pèrsic ja sembla una realitat. El mandatari de Bahrain «m’ha convidat a venir en un futur pròxim per a una visita oficial al país; ho faré de bon grat», ha reconegut el líder israelià. Bahrain va seguir l’estela dels Emirats Àrabs Units a mitjans de setembre al convertir-se en el segon estat àrab que s’unia als Acords d’Abrahammediats pel president nord-americà Trump.

Bahrain el va seguir el Sudan fa tot just un mes. Aquest dilluns una delegació israeliana ha visitat el país africà per primera vegada, on han discutit temes d’agricultura  i l’establiment de relacions diplomàtiques. També durant la jornada de dilluns, s’ha donat a conèixer la visita secreta de Netanyahu a l’Aràbia Sauditala primera d’un primer ministre en el càrrec. Allà s’ha trobat amb el seu aliat, el secretari d’Estat nord-americà Mike Pompeo, i amb el príncep hereu saudita Mohammad bin Salman. El Govern saudita ha desmentit la reunió.  

Temes:

Bahrain Israel