eleccions als eua

Ex alts càrrecs de la CIA i l'FBI republicans exigeixen al partit condemnar l'actitud de Trump

Més d'un centenar de funcionaris d'administracions anteriors fan pública una carta de denúncia per la negativa del president a admetre la seva derrota

zentauroepp2883193 u s  president george w  bush looks on as john negroponte  r201123170729

zentauroepp2883193 u s president george w bush looks on as john negroponte r201123170729 / JASON REED

1
Es llegeix en minuts
Tim Reid / Reuters

Més d’un centenar d’exfuncionaris de seguretat nacional republicans han exigit als líders del partit que denunciïn la negativa del president Donald Trump a reconèixer la seva derrota electoral contra Joe Biden, una actitud que han qualificat d’atac perillós i antidemocràtic contra les institucions nord-americanes.

El grup està format per importants antics membres del departament de seguretat nacional durant les presidències de Ronald Reagan, George Bush pare, George W. Bush i Trump. El grup de destacats treballadors públics, que es va formar el mes d’agost passat, es va mostrar particularment crític amb els dirigents republicans del Congrés.

Revertir la victòria

La majoria de càrrecs republicans s’han mantingut fins ara en silenci en vista de l’actitud de Trump, que insisteix a qualificar les eleccions del 3 de novembre passat de fraudulentes i que manté el seu equip legal actiu en un intent cada vegada més desesperat i fallit per revertir la victòria de Biden.

Notícies relacionades

«Els líders republicans posen en risc la democràcia nord-americana i la seguretat nacional a l’encoratjar les tàctiques dilatòries del president Trump», ha escrit el grup en una declaració conjunta. Entre els signants del text hi ha el general retirat Michael Hayden, que va ser director de seguretat nacional i cap de la CIA; William Webster, l’únic que va arribar a ser cap de la CIA i de l’FBI; i John Negroponte, el primer director d’Intel·ligència Nacional.