Ajustat triomf

Geòrgia confirma la victòria de Biden al completar el recompte manual

Biden es converteix així en el primer demòcrata que guanya a la meridional Geòrgia des que el 1992 ho va fer Bill Clinton

U.S. President-elect Joe Biden arrives to hold an online video meeting with members of the National Governors Association (NGA) executive committee in Wilmington, Delaware, U.S., November 19, 2020. REUTERS/Tom Brenner

U.S. President-elect Joe Biden arrives to hold an online video meeting with members of the National Governors Association (NGA) executive committee in Wilmington, Delaware, U.S., November 19, 2020. REUTERS/Tom Brenner / TOM BRENNER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estat de Geòrgia (EUA) ha confirmat aquest dijous la victòria del demòcrata Joe Biden en les eleccions presidencials després de completar el recompte manual dels vots, que amb prou feines ha modificat els resultats.

Biden ha obtingut 2.475.141 vots (49,5%) per davant de l’encara president dels EUA, Donald Trump, amb 2.462.857 (49,3 %), segons la Secretaria d’Estat de Geòrgia, l’autoritat electoral en l’estat.

Amb el recompte manual, Trump ha retallat uns 2.000 vots fruit d’errors humans durant l’escrutini, però no han sigut suficients per vèncer Biden, guanyador amb una diferència final de 12.284 sufragis.

Reedita la fita de Clinton de 1992

Biden es converteix així en el primer demòcrata que guanya a Geòrgia des de Clinton l’any 1992.

La Secretaria d’Estat ha fet públic el recompte després que aquest divendres un tribunal federal a Atlanta (Geòrgia) hagi rebutjat l’enèsima demanda interposada per la campanya de Trump, que tenia per objectiu retardar la certificació dels resultats.

Notícies relacionades

«Els números no menteixen. Com a secretari d’Estat, crec que els números que hem presentat avui són correctes», ha assenyalat el secretari d’Estat de Geòrgia, el republicà Brad Raffensperger, durant una roda de premsa, mentre ha indicat que les xifres «reflecteixen el veredicte dels vots».

Amb la confirmació dels 16 vots electorals de l’estat de Geòrgia per a Biden, el candidat demòcrata i president electe comptaria amb 306 sufragis, molt per davant dels 270 que es necessiten i dels 232 que hauria aconseguit Trump. L’actual mandatari no ha reconegut la derrota ni el resultat electoral i ha apuntat a un «frau» comès en els comicis.